נושא: יש לא מעט אופני FR שאפשר בהחלט לדווש איתם תאריך: 11/3/2008 7:26:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
ואני מכיר לא מעט אנשים, כולל אותי, שעושים AM עם אופני FR בהגדרה.
אם כבר הוזכרו הקומנסל - יש לי שני חברים שיש להם את המיניDH. אם אתה הולך בכיוון הזה שים לב שהם מגיעים עם פלטה אחת 36T מלפנים, שזה לא ממש ידידותי לדיווש בעליה. האופניים גם כך לא ממש קלים, אז שווה מאוד לשקול הוספת פלטה מלפנים - על כל הכרוך בזה (מעביר, שיפטר, צ´ייןגייד) - במעמד הקניה.
אחרים (בסדר אקראי) - קונה סטינקי, באנשי ווילדקארד, הארו X, מונגוס בלאק דיאמונד (אם עוד יש חדשים אצל רוזן), סנטהקרוז בוליט/VPFREE/נומאד, אינטנס עוזי, ג´יאנט רייןX ועוד.
הרשימה שלמעלה (שהיא חלקית, כמובן) לוקחת את האופניים היותר אגרסיביים שעדיין אפשר לטפס איתם. כמעט לכל הדגמים הנ"ל יש אחים קטנים יותר, עם מהלכים קצרים מעט יותר, ולחלקם גיאומטריה מתונה יותר, שיהיו נעימים יותר בעליה. כדאי גם לחשוב על בולם אחורי עם סוג כלשהו של הקטנת הנידנוד (כמו DHX, למשל). לדעתי - שים לב לגיאומטריה. קונה קויילר, למשל, בעל מהלכים קצרים יותר משל הסטינקי, אבל גיאומטריה דומה. לעומת זאת אינטנס 6.6 הוא בעל גיאומטריה יותר מתונה, וגם מהלכים בהתאם.
תוספת משמעותית לורסטיליות של האופניים היא מזלג עם מהלך משתנה. ישנם היום מזלגות ארוכים מאוד עם מהלכים משתנים, ובחירה חכמה של טווח שינוי המהלך בהחלט יכולה להעביר אותך בין מצבי גיאומטריה, וכך להינות משני העולמות.
בהצלחה
|