נושא: אני קצת חוזר על עצמי תאריך: 11/24/2008 7:46:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
מלבד הצורה החיצונית אין הבדל מהותי בין בולמים בעלי כתר כפול לבין בעלי כתר יחיד:
* מבחינה מעשית - החיסרון הגדול הוא שיש מגבלה על רדיוס הסיבוב - אישית לא התרשמתי שזה קיצוני, אבל הנסיון שלי עם טריפלים מוגבל מאוד, ודוקא חבר שרכב על האנדורו החדשים התרשם לרעה. * היתרון הגדול הוא קשיחות צידית משופרת - מה שנכון ככל שהמזלג ארוך יותר, ונכון פחות במזלגות קצרים יותר. * איכות שיכוך תלויה במנגנונים הפנימיים, ויש טריפלים גרועים עד מעולים, ויש גם סינגלים גרועים עד מעולים. לפי המבנה החיצוני לבד אי אפשר לקבוע. * אין גם הבדל מובהק במשקל בין סינגלים לטריפלים, וגם לא באמינות. * נכון לרגע כתיבת שורות אלה לא ידוע לי על בולמים בעלי מהלך ארוך יותר מ180מ"מ עם כתר יחיד - כלומר שבולמים ארוכים יותר (בולמים מעל 200מ"מ נדירים בעולם האופניים). * יש מעט מאוד שלדות שיש להן גיאומטריה נוחה למהירויות נמוכות עם מזלג ארוך, כך שרוב הסיכויים הם שעם השלדה שלך (מהי?) תעדיף בולם קצר יותר מ-200מ"מ, וכך יש לך אפשרות לבחור בין SC לבין DC.
אולי שכחתי משהו, אבל אלה הדברים שחשבתי עליהם. לדיוושים ארוכים אתה עשוי לרצות אפשרות נעילה או מנגנון ייצוב כלשהו, ואלה נדירים מאוד במזלגות ארוכים בכלל, ובטריפלים בפרט. אני מסתפק בשליטה חיצונית בשיכוך החזרה (Rebound), ואת זה יש ברובם. אם אתה מרבה בירידות, ורוצה מהלך ארוך - מהלך משתנה קיים היום בכל טווח מהלכים (יש אפילו 160-200), ויכול לפתור לך את בעיית האורך.
דרך אגב, אם השאלה נגזרת מהתלבטות מעשית שיש לך - אולי תפרט את הנתונים, ונוכל לייעץ בצורה יותר ספציפית.
|