הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/9/2008 8:58:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתי 360 עם תוכן  הנה משהו שיעזור
נושא: הנה משהו שיעזור תאריך: 12/9/2008 8:58:00 PM
מחבר/ת: איתי 360

מצאתי משהו שהיה שמור אצלי במחשב, שמישהו הגיב לי בפורום הזה לפני שנה-שנתיים (גם אני לפני שנה-שנתיים רציתי לדעת איך ומה אני צריך לבדוק לפני שאני קונה אופניים יד שנייה).

1.שילדה - אין סדקים או מעיכות (סריטות עניין קוסמטי בלבד - אופניים נועדו לשימוש ולא לבויידם).

2. בולם קידמי ואחורי - לא נכנס יותר מ-20% בישיבה רגילה על האופניים, לראות שאין נזילות שמן מהאטמים (במידה וזה בולם שמן) שוב ללא סדקים או מעיכות.

3. חישוקים - ללא שמיניות, כל השיפודים תקינים.

4. צמיגים - לא אכולים יותר מידי (שוב אופניים נועדו לשימוש = בלאי).

5. מעצורים - הידראוליים שאין נזילות שמן לנסות שהברקס עובד, מעצור V לראות שהרפידות לא גמורות.

6. קראנק + מעביר קדמי + אחורי - לעשות סיבוב רכיבה ולראות שכל ההילוכים עוברים חלק, אם גלג"ש שחסר או עקום, הקראנק מסתובב ישר ללא שמיניות.

7. כדאי לבדוק גם שיש מושב
בכל אופן לאחר שבחנת את האופניים והחלטת לרכוש אותם, תכניס אותן לטיפול בחנות (נורמאלית) שיעשו עליהם בדיקה לראות שאתה יוצא לשטח בבטחה.

שוב, חשוב לזכור כי לאופניים יש בלאי מסוים, רק חשוב שאין פגיעות ב"שסי" (שילדה) כל השאר ניתן להחלפה ולתיקון.
דרך אגב, בחנויות אופניים מכובדות, תמיד יש מכירה של יד שנייה, מכל השדרוגים שהם עושים, אני הייתי סומך על החנות (שגם בד"כ נותנת אחריות לאופניים)

8. ריתוכים חשודים בשלדה או צביעה לא שגרתית יכולים להעיד על תיקון.

9. כדאי להפוך את האופניים ולבדוק אם אין מכות קשות באזור הקראנק, ובזמן הזה לסובב קצת את הקראנק ולהקשיב אם הוא מסתובב חלק.

10. כדאי לבדוק בחלק הפנימי של המשולש האחורי אם אין חריצים עמוקים(עשוי להיגרם מצמיג גדול מדי/שמיניות), סתם שפשוף לא משפיע

11. לפני בדיקת שקיעה בבולמים צריך לבדוק שהם מכוונים למשקל שלך.

12. צמיגים גמורים לא צריכים להשפיע על השיקול אם לקנות או לא - רק על המחיר.

13. לכל שינוי מהמפרט המקורי צריך להיות הסבר. בייחוד אם נראה שהאופניים שימשו למטרה אחרת מהייעוד שלהם (כמו למשל שלדת XC ששימשה ל- Free Ride...)

14. הכי חשוב. לקחת חבר שמבין וגם יצנן את ההתלהבות.

רכיבה מהנה ובטוחה!
איתי

חזרה לפורום