נושא: עברת מאופני XC לאופני FR תאריך: 12/14/2008 8:46:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
תחושת ההיגוי מושפעת, בין השאר, מזוית הראש - שבאופניים האלה היא נמוכה בשתי מעלות מהספשלייזד (אולי אפילו שלוש), וההיגוי מרגיש יותר "עצל" ופחות נענה לרוכב. צריך להסתגל לזה, אבל בהחלט אפשר, ולא צריך לקחת יותר מדי זמן. הם בהחלט נוחים יותר לתמרון מהספשלייזד.
לגבי מידה - המידה באינטשים מבטאת את המרחק בין הציר המרכזי לבין קצהו העליון של מוט האוכף. מכיון שניתן להשיג מוטות אוכף ארוכים מאוד, המידה הזאת לא כל כך רלבנטית (אני חושב שמשתמשים בה בגלל הרגל מאופני כביש). כלל האצבע צריך להיות המידה שנותן היצרן (S/M/L) ובודאי לא המידה האינטשית כשלעצמה. אתה הזמנת מידה, והביאו לך את מה שהזמנת - ואז פשוט אמרו לך שזה מה שאתה צריך, כי זה מה שהיה להם ביד באותו רגע. שרות לא טוב, לטעמי. אני 178, ועל רוב האופניים הרגשתי טוב עם M. המידה שלך צריכה להיות M, לדעתי, ולא S, בודאי עם הבלאקדיאמונד שהם אופניים קצרים גם יחסית לאחרים. TT במידה 530מ"מ זה קצר מאוד. באיזו חנות של רוזן-מינץ קנית? אני לא בטוח שהארכת הסטם תהיה נוחה לך. סטם יותר ארוך רק יקצין את תחושת ההיגוי העצל.
נסה לבדוק אפשרות החלפה למידה יותר גדולה. בסך הכל אלה אופניים מעולים, וחבל שתסבול בגלל מידה לא מתאימה.
|