הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

12/14/2008 2:42:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ערן מנשה עם תוכן  ניפוח בולם קדמי
נושא: ניפוח בולם קדמי תאריך: 12/14/2008 2:42:00 PM
מחבר/ת: ערן מנשה

יכול להיות שתוכל למצוא רשימה כזו אבל אני הייתי מוותר על המאמץ, ואני אסביר.
לחץ האויר בבולם נקבע לפי משקל ראשוני מועמס, זה נכון, אבל יכול להמדד בצורה אחרת שבטח שמעת עליה - שקיעה ראשונית או SAG.

כיוון השקיעה הראשונית באופניים צריך להיות מותאם לאופי וסגנון הרכיבה על האופניים, נניח שבממוצע הוא בסביבות ה-25% (במקרה של הבולם שלך זה 40 מ"מ).

ע"מ למדוד את השקיעה הראשונית תפתח לגמרי את כיווני שיכוך הכיווץ ושיכוך ההחזרה, תסגור אזיקון על אחת רגלי הבולם (לא חזק מדי כדי להמנע משריטות) ותצמיד אותו לתחתית, כשאתה לובש את בגדי הרכיבה ונושא את כל ציוד הרכיבה שאיתו אתה רוכב בד"כ, שב על האופניים בעדינות בתנוחת רכיבה ואח"כ רד מהם בעדינות (בלי תנודות מיותרות).

לאחר שירדת מהאופניים תמדוד את המרחק שנוצר בין האזיקון לתחתית וזו השקיעה הראשונית.

אם השקיעה הראשונית שנמדדה קטנה מ-40 מ"מ אז הלחץ בבולם גבוה מהנדרש. ואם גדולה מ-40 הלחץ נמוך מהנדרש.
תשחק עם זה מספר פעמים עד שתגיע לאופטימלי - ואת הלחץ שהגעת אליו תזכור לפעמים הבאות.

שים לב שכל פעם שאתה מחבר את משאבת הבולם יורד הלחץ בבולם ב-5-10 PSI בעקבות שחרור אויר לתוך צינורית המשאבה, לכן יכול להיות שתחשוב שבורח לך אויר בין מדידה למדידה.

בהצלחה :)

חזרה לפורום