נושא: אופניים למדרונות תאריך: 1/5/2009 3:51:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
קודם כל, יש לי חבר שהחליף לא מעט זוגות אופניים, וקנה לאחרונה אנדורו כדי לרכב אגרסיבי.
קצת מוזר לי האיביס ברשימה הזאת. הם מקבלים 160 מלפנים, והזויות סבבה - אבל לא ממש לDH, ויותר מזה - אני לא בטוח שהם חזקים מספיק לסוג ההתעללות שאתה מתאר. שמעתי עליהם רבות וטובות, ואני בהחלט מפנטז על זוג כזה - בתור אופני AM Light בנוסף לבאנשי... זאת ועוד - הם בודאי לא יותר אגרסיביים מהאנדורו, גם במבנה וגם בגיאומטריה, אפילו עם 36. ומכאן עולה השאלה מה אתה באמת רוצה. אפשר לעשות AM גם עם אופניים אגרסיביים מאוד - קונה סטינקי, מונגוס בלאקדיאמונד, סנטהקרוז VPFREE ובוליט, אינטנס עוזי, וכדומה. שלדות כאלה הן יותר אגרסיביות מהאנדורו, ויכולות להתאים לDH - תלוי באיבזור. אבל אם אתה בכיוון של נומאד, אז אתה לא באמת מתרחק הרבה מהאנדורו, ואז יש לך כלים כמו מונגוס טאוקאלי (או חייבר), קונה קויילאייר וכדומה. כמובן שגם אינטנס 6.6 (או מה שיחליף אותה בקרוב) מעולה.
אני מאוד בעד באנשי - יש לי צ´אפאראל, והיא מתאימה מאוד לרכיבת שבילים אגרסיבית ועד FR בכל רמה. באיבזור מתאים (טריפל 200 וגלגלים) יכולה להיות מכונת DH מעולה. אבל כבר לא מיוצרים :giveFinger: הדגם הקרוב (לא זהה) לשלי הוא הווילדקארד. הנתונים על הנייר מרשימים מאוד, ועל האיכויות של באנשי אין מה לדבר השלדה גם קלה באיזה קילו משלי. אם הייתי קונה היום אופניים לא הייתי מוותר על בדיקה מעמיקה שלה. יכולה לקבל 180, אבל אחלה גיאומטריה גם עם 160. עם 100 היא תהיה אפילו נוחה (יחסית!) לטיפוס...
|