הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/10/2009 11:08:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ערן אברהמי עם תוכן  ####ייצור מוט כיסא מתכוונן בעזרת בוכנה- המדריך####
נושא: ####ייצור מוט כיסא מתכוונן בעזרת בוכנה- המדריך#### תאריך: 1/10/2009 11:08:00 PM
מחבר/ת: ערן אברהמי

למי שהגיע רק עכשיו, בעקבות רעיונות שהועלו כאן בפורום הרכבתי בהצלחה על האופניים מוט כיסא מתכוונן. השינוי כאן הוא שהשתמשתי בבוכנה של כיסא תלמיד במקום בקפיצים, לדעתי אין הבדל של ממש אולי פרט לכך שהבוכנה יותר "עצלה" מקפיץ ומגיבה יותר לאט ולכן נוח יותר לכוונן.

###למי זה טוב?###

כדי להרכיב את הבוכנה\ הקפיץ או כל מנגנון דומה צריך צינור אוכף (seatstay) באורך מלא, לדוגמה על האופניים שלי, קונה קוילר 05 יש 40 ס"מ של צינור אוכף ישר, על קונה סטאב למשל יש צינור מפותל ולכן אין אפשרות לשפצר שם מערכת כזו.

###מצרכים###

אולי זה הזמן להדגיש, ככה אני עשיתי, סתם כי אלה אביזרים שהיו בסביבה אז לא לחשוש להוסיף נופך משלכם!

*בוכנה- אפשר להשתמש בכל אחת שתוכל להרים את הכיסא אבל שתיסגר תחת משקל הגוף וכמובן אפשר קפיצים במקום. אני מאמין שבוכנה דומה אפשר למצוא בכל מיני כסאות פשוטים, הרציניים מכילים בוכנה רצינית, שלא תיכנס לשלדה.

*מטבע של חצי שקל- אולי שניים... לא, לא טוב 5 מטבעות של 10 אג´ ולא מכבדים צ´קים:P

*מסור- השתמשתי במסור דיסק אבל כל משורית תעשה את העבודה.

*מטר\ סרגל- נחשו למה...

*פקק מפלסטיק- או כל "ריפוד" שיחצוץ בין השלדה היקרה שלנו לגוש המתכת שנתקע לתוכה. שלא יהיה ריפוד עדין כגון ספוג, זה לא יעמוד בתלאות הזמן ובלחץ המדובר...

###לעבודה!###

קודם נערוך מדידות. נמדוד את האורך של צינור האוכף ונחסר ממנו את אורכה של הבוכנה כאשר היא סגורה. מהמספר שהתקבל נחסר 10 ס"מ שהם החלק ממוט הכיסא שאנו רוצים שיהיה בפנים גם במצב הפתוח מטעמי בטיחות (אני חישבתי לפי 6 ס"מ כי אני רוכב קל עם מוט אוכף קשוח, לא מומלץ בכל אופן)
הגודל שנשאר הוא האורך העומד לרשותינו, זהו המהלך האפשרי של הכיסא (לזכור אותו).
קטן מדי? הפרוייקט *לא כדאי*.

על הבוכנה שברשותי יש בצידה האחורי כפתור אשר מפעיל אותה, כשהוא לחוץ היא יכולה לשנות מהלך ומנסה לצאת וכשהוא לא לחוץ היא לא זזה. את הבוכנה נכניס לשלדה כאשר הכפתור פונה מעלה! (לא להפיל אותה פנימה, אלומיניום זה רך!) החלק הצר יופנה מטה וכדי לחצוץ בינו לבין השלדה הפלתי פנימה אמצע של פקק (גזרתי את ההברגה, יש לוודא שהוא קטן מהשלדה שלא יתקע לנצח) ורק אח"כ איזו חתיכת מתכת כדי שהפקק לא יקרע, אפשר מטבע... על הבוכנה יושב מוט הכיסא אך יש להשאיר את הכפתור לחוץ תמיד! מה עושים? לשם כך גייסנו את עיקר התקציבים של הפרויקט, חצי השקל! פשוט להפיל אותו פנימה ולהוריד עליו את הכיסא, זה פשוט עובד.

כיוון שאיננו רוצים שהכיסא יצא מהמוט במהלך רכיבה נקצץ את החלק שיוצא מהבוכנה, את הזרוע שלה לאורך המהלך שקיבלנו לפני כן (שביקשתי לזכור). יותר מדי מהלך והמוט יפול החוצה, פחות מדי זה סתם חבל... אח"כ נתאים את מוט הכיסא, נפתח את הבוכנה לגמרי ונכניס לשילדה, נכניס את הכיסא ונמדוד כמה מוט מיותר יש לנו. החלק המיותר יהיה ההפרש בין הגובה הנוכחי לגובה הכי גבוה שאי פעם נצטרך. את האורך הזה צריך לחתוך ממוט הכיסא.
כמובן שאין לגעת במסור עד שבטוחים שכל המדידות נכונות!

לאחר הניתוח נותר רק לסובב את התפס הפתיחה המהירה ב90 מעלות נגד כוון השעון כך שנוכל להושיט יד במהלך הנסיעה ולשנות את הגובה.
ולא לשכוח לשמן את הבפנים של השלדה מעט, להפחית את הבלאי.

אצלי הפרויקט לקח כשעתיים, ולא היו קשיים מיוחדים. כל העניין עובד כמו חלום! פותחים, יושבים\קמים, סוגרים. תענוג! ומה שעוד יותר כיף הוא לדעת שהמתקן המקורי עולה כמה מאות שקלים ואולי יותר...
שימו לב שאולי כשתרצו להנמיך את הכיסא תצטרכו לשבת על הקדימה\אמצע של הכיסא רק במהלך שינוי הגובה, תלוי בזויות של השלדה שלכם.

אז זהו, השתדלתי להקיף הכל (משמע- קדחתי לכם בפוני) אבל אני בטוח שיש פרטים שנשכחו אז תרגישו חופשי להעלות שאלות ואני ארגיש חופשי לענות!

ולשם סגירת המעגל, אני מבקש בתמורה למידע הנ"ל רק מה שקודמי ביקש עבורו, שאו תפילה למען החזרת חיילינו הביתה בשלום!

בתמונה הג´מוס לאחר השיפצור. אגב, תיק האוכף המוזר הוא פאוץ´ משופצר, אחלה של דבר!

:)

חזרה לפורום