הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/11/2009 7:18:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  שאלות גדולות...
נושא: שאלות גדולות... תאריך: 1/11/2009 7:18:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אחד אחד:
1. בולם עם ציר 9מ"מ מגיע עם מגרעות שאליהן נכנס הציר. בולם עם ציר 20מ"מ מגיע עם הציר עצמו, וציר של בולם אחר עלול שלא להתאים.

2. לא. ציר 9מ"מ הוא, כמובן, צר יותר. ציר 20מ"מ הוא ארוך יותר..... טבורים שניתן להסב מגיעים עם מתאמים ל-9מ"מ ומתאמים אחרים ל-20מ"מ. לבד בבית אפשר, אולי, להסב 20מ"מ ל-9מ"מ (אני לא בטוח שאפשר), אבל בטוח שלא בכיוון ההפוך.

3. מחיר של טבורים חפש ברשת. אין לי מושג. הרכבה של טבור גלגל על חישוק פירושה בניה מחדש של הגלגל. ברוב המקרים מומלץ להחליף גם חישורים (מחירם זול יחסית, ואף פעם לא תוכל לדעת מה מצבם האמיתי - פשוט חבל לקחת סיכון).
הרכבה של בולם יעשו בשבילך בכיף בכל חנות שבה תקנה בולם, אפילו משומש. זה לא מסובך, ויש אפילו כתבה על זה כאן באתר (ב"כתבות", במדור הטכני). אני עצמי עשיתי זאת לא פעם ולא פעמיים - החלק שלוקח הכי הרבה זמן הוא העברת הבלמים...........

בודאי שיש - לציר המרכזי יש מידות שונות, שני מידות מקובלות בקוטר הסטירר - ואורכים רבים ושונים, מידות רבות לקוטר מוט האוכף, שתי מידות רוחב אפשריות לציר אחורי (הגדולה מקובלת בעיקר באופניים אגרסיביים מאוד), ושלוש מידות קוטר....
אולי יש עוד, ואני לא זוכר. יש גם חיבורים לבלמי דיסק או בלמי חישוק - לא תמיד יש את שניהם.
וכמובן שאם יש בולם אחורי - יש מגוון שלם של מידות ושל מבנה.
מקוה שזכרתי את כולם...

חזרה לפורום