נושא: הנה מה שכתבו בתפוז: תאריך: 2/19/2009 6:58:00 AM
מחבר/ת: נמרוד רוימי
ברצוני לשתף אותכם בניסוי שאני עורך במשך כשנה. אני חושף אותו בפניכם כשירות לקהילה ומקווה שיעזור לרוכבים רבים.
רוב המישתמשים בטיובלס ביתי עושים זאת עם החומר של ג´ו בעלות ממוצעת של 90 ש"ח לבקבוק ´גדול´ של חצי ליטר. במשך כשנה אני מנסה את החומר שבתמונה בהצלחה רבה ובעלות של 50 ש"ח למיכל של 5 ליטרים ! בהקבלה לבקבוק ´הגדול´ של ג´ו, מדובר בעלות של 5 ש"ח לחצי ליטר !
את כל הנסיונות ערכתי על צמיגים של מקסיס (2PLY) בלבד ובתערובות שונות של התוסף לבניה יחד עם החומר של ג´ו. רק בתחילת החורף עברתי לשימוש בתוסף בלבד ולאחר הרכיבה במנרה ביום ו´ האחרון אני מרגיש מספיק בטוח בחומר ומפרסם אותו כאן עבורכם.
אשמח אם תמשיכו את הנסיונות גם על צמיגים אחרים ותעלו את התוצאות לפורום.
בתוסף הבניה אין כדוריות גומי לסתימת חורים ולכן יתכן שהחומר אינו סותם חורים של ממש כמו החומר של ג´ו אך הוא מדביק את הצמיג לחישוק בצורה חזקה מאד ולא חוויתי כל בריחה של חומר או אויר במהלך הרכיבות האחרונות. גם לחץ האויר בזמן שהאופניים עומדים אינו יורד בצורה משמעותית.
את החומר ניתן לרכוש בחנויות לחומרי ביניין. הוא משווק על ידי מספר חברות בגירסאות שונות אך חשוב לשים לב שמדובר בחומר על בסיס "לטקס" או שיופיעו האותיות "SBR"
עוד בהמשך...
כשראיתי שהוא על בסיס לטקס ניזכרתי שקראתי פעם שאמריקאים רבים מיצרים חומר טיובלס בייתי בעזרת לטקס נוזלי . בכדי לבדוק את עמידות הצמיגים לחומר הוספתי ממנו כמויות שונות בכל פעם שהרכבתי טיובלס בשנה האחרונה. לאחר פירוק הצמיג אם בעיקבות בלאי או סתם כי רציתי להרכיב צמיג אחר, בדקתי ולא מצאתי כל אכילה של חומר הצמיג. שוב אציין שבדקתי רק צמיגים של מקסיס. לגבי החומר של ג´ו, אין לי כל מילה רעה להגיד עליו אבל אני בספק שנערכו כל כך הרבה ניסויים בחומר. כל מי שרוצה לייצר חומר טיובלס ויגלוש טיפה באינטרנט יגיע לבד למסקנה שהחומר הנפוץ ביותר הוא לטקס נוזלי - חומר שניתן לרכוש בחנויות של תחביבים ועבודות נוי. לא צריך לעשות יותר מדי ניסויים כי אלו כבר נערכו על ידי רוכבים רבים ברכבי העולם שפירסמו את רשמיהם בפורומים השונים (מה היינו עושים בלי גוגל...). שוב, אין לי כל מילה רעה להגיד על החומר של ג´ו או על יוצריו. אני רק מציע לכם חומר ברמה דומה ובעלות אפסית - עכשיו לא צריך לחשוב פעמיים אם רוצים להחליף צמיג או אם הצמיג ירד מהחישוק באמצע ראן או וואט אבר...
זה מה שאמרו עכשיו אתה יכול לענות לי???? :confused: :confused: :confused:
|