הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

3/3/2009 8:40:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  זה לא משנה את התפיסה הבסיסית שלי
נושא: זה לא משנה את התפיסה הבסיסית שלי תאריך: 3/3/2009 8:40:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

קניה בארה"ב + משלוח בישראל הופך לעתים קרובות לבלתי כדאי, או גבולי. אני מעדיף לשלם גם 20% יותר בשביל לקבל שרות בישראל, ובהחלט כן - לקדם עסקים ישראלים.

אבל כשהמצב הוא שקניה מחו"ל כולל כל העלויות הנילוות יוצאת זולה ב50%, ולפעמים גם יותר, אין שום הצדקה לקנות מהיבואן, גם אם הרוח שלו הוא סביר.

אין כאן שאלה של "יכול להיות טעות" - המחירים של תולה בארץ וגם בחו"ל מפורסמים ברשת, וקל מאוד להשוות ביניהם.
מנסיון של חברים אני יכול לומר לך שישראלים שפונים למוכר בארה"ב מקבלים יחס מצויין. מבלי להתייחס כלל ליחסו של היבואן בארץ - חסכון של מאות שקלים עבור אותו מוצר מצדיק את זמן התגובה הארוך יותר (מעצם ההובלה), לדעתי.
זאת ועוד - הקישקוש של "שוק גדול יותר שמאפשר הוזלת עלויות ייצור" בכלל לא מעניין אותי. מעניין אותי המחיר הסופי.
אבל הזיא - הסיפור על "מוצר שמגיע מגרמניה לשוודיה, משוודיה לסין ומשם על גבי גמלים לסעודיה, ואז לנמל אילת, שמשם מובילים אותו במטוסים דו-כנפיים לנמל התעופה של מחניים, ואז בג´יפים לתל0-אביב" הוא בכלל קישקוש. אני צריך לממן הובלות מיותרות סביב אירופה??? התירוץ הזה גורם לי יותר מכל שאר ההודעה שציטטת להימנע מלקנות תולה.
ודרך אגב, מרבית האופניים הנמכרים בארץ - האירופאיים והאמריקאיים - מייוצרים בטייואן. נראה לך שמובילים אותם לאמריקה ואז לישראל??? הם מגיעים לארץ ישירות מהמפעל, מה שמאפשר תמחור תחרותי עד כדי כך שישנם יצרנים שמחיריהם בארץ דומים למחיריהם בחו"ל - לא "עשרות אחוזים" ולא שום דבר.

כבר כתבתי כאן בעבר - ישנם מוצרים שאף אחד לא מנסה לייבא לארץ, פשוט משום שלא כדאי. ספציפת לתולה ההפרש הוא עצום.

חזרה לפורום