נושא: כמה דברים תאריך: 3/15/2009 3:12:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
ראשית רוק שוקס יותר טובים מסאנטור, ללא כל ספק. אבל גם להם יש רמות שונות. אני מתאר לעצמי שבאופני כניסה יהיה בולם בסיסי של רוקשוקס. בתור חדש בהחלט יתכן שהסאנטור יעבוד לא פחות טוב מאשר הרוקשוקס. שתי נקודות למחשבה: 1. מתי יתחיל כל אחד מהם לרדת בביצועים? 2. איך אתה מבצע טיפול, כדי להחזיר את הבולם לתפקוד תקין?
לגבי הראשון, אין לי תשובה כרגע. אפשר לברר את זה. לגבי השני - בניגוק לרוקשוקס, שיש להם יבואן בארץ, ויש עליו דעות טובות (וגם ביקורת...), אין יבואן מסודר לסאנטור (ככל שאני יודע), ולכן תהיה בעיה להשיג לו חלפים, ולקבל טיפול ראוי - שלא לדבר על אחריות יצרן.
יש הרבה שירשורים על טרק כי הם מוכרים הרבה, גם בגלל שהם נמצאים יותר זמן בשוק הישראלי. זה לא אומר שהם פחות איכותיים. מן הסתם תראה גם הרבה פחות איזכורים של באנשי בשירשורים השונים, אבל אין עוררין לגבי האיכות שלהם.
בעניין ה"פחיות" יש לי רק דבר אחד להגיד לך - כל מוכר שמלכלך על סחורה של אחרים, לא יראה את הכסף שלי. גם אם אקנה בסוף מהסחורה שהוא מחזיק, זה לא יהיה אצלו. אני לא אומר שהדגם המסויים הזה של סקוט הוא הכי עמיד בעולם, אבל יש להם גם אופניים אגרסיביים, עמידים ביותר. לקטול את כל האופניים של יצרן מסויים אופייני למוכרים שאין להם משהו טוב להגיד על הסחורה של עצמם. שווה לחפש באינטרנט ביקורות על האופניים האלה, ולראות האם יש ריבוי של דיווחים על שבירות (אני סקפטי...). כדאי גם לבדוק מה המדיניות של היבואן, והאם יש על כך ביקורות (חיוביות או שליליות). אבל אל החנות ההיא לא הייתי חוזר.
לגבי המפרט - יש גם הבדל במערכת ההילוכים (27 בסקוט מול 24 בטרק). מבין שני אלה בלבד, אם המחיר דומה, ורק על פי המפרט, הייתי מעדיף את הסקוט. אבל ההבדלים לא קיצוניים. קח את מה שיותר נוח לך ברכיבה, ומחנות שעושה עליך רושם חיובי יותר. זכור שאתה תזדקק להם, לפחות בשנה הקרובה, וכדאי שזו תהיה חנות שאתה סומך עליה, נחמד לך להכנס אליה.
בהצלחה
|