נושא: זה בדיוק "טיפול כזה" תאריך: 3/24/2009 7:32:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
ה"טיפול המקיף אצל היבואן" כולל בדיוק החלפת אטמים ושמנים. אורך החיים של רובם הוא כשנה, ולכן צריך לבצע טיפול מדי שנה, אפילו אם לא רכבת בכלל.
תקן אותי אם אני טועה, אבל לדעתי השימוש שלך הוא דיי אינטנסיבי, ולכן אתה צריך לעשות טיפול כל 50 שעות רכיבה. אם אתה רוכב רק פעם בשבוע, רק שעתיים בכל פעם - זה כל חצי שנה, בערך. אם אתה רוכב יותר, מרווח הטיפולים שלך צריך להיות קצר יותר.
אם אתה מבצע את הטיפולים לבד, אתה לא זקוק ליבואן בכלל (למעט חלפים). אם אתה מבצע טיפולים אצל היבואן, יש לך מכונאי שגם רואה את הבולם שלך מבפנים, ועלול להמליץ על החלפת חלקים אחרים, מלבד החלקים המתכלים. יש מי שיראה בזה יתרון.
זה שאנשים רוכבים כל יום שעתיים-שלוש, ומשוויצים שהבולם כבר שנה לא ראה טיפול ועדיין עובד, רק מראה שהבולמים הם באיכות גבוהה. אבל אלה בדיוק אותם אנשים שמתלהבים אחרי טיפול ש"הבולם עובד יותר טוב מחדש. WOW". מי שעושה טיפול על פי הוראות היצרן, נהנה מביצועים מיטביים כל הזמן, לא רק ב100 שעות הראשונות שאחרי הטיפול האחרון......
אולי אין לי מספיק נסיון. כל ארבעת הבולמים שיש לי לא ראו מכונאי מהיום שהגיעו לידיים שלי. אלה שהגיעו אלי משומשים (שלושה מהם) קיבלו מייד אטמי אנדורו, ולשלושתם הכנסתי שמן סינטטי, שאורך החיים שלי כפול משל מינראלי. ואני משתדל לטפל בהם בהתאם להמלצות היצרן לגבי מרווחי הטיפולים (לא אגיד לך שאני לא מושך לפעמים טיפול בכמה שעות.......). לדעתי זה משתלם.
יותר מזה - להחזיק בולם שעולה אלפי שקלים, ולהינות מביצועים של בולם בסיסי רק בשביל לחסוך 300ש"ח מדי כמה חודשים, זה סוג של טיפשות, בעיני. ואחרי שנה וחצי של סבל תעלה על אופניים של חבר, שיש לו בולם לא יותר טוב משלך (וגם לא יותר גרוע) - אבל חדש, ואז תתלהב שהוא הרבה יותר טוב משלך, ותשקיע עוד כמה אלפים, בשביל לקבל את אותם ביצועים שהיית יכול לקבל בבולם שלך, בעלות של 300ש"ח.
כמובן שלטפל לבד עולה הרבה פחות.......
|