הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/9/2009 5:39:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  דוגמא לא טובה...
נושא: דוגמא לא טובה... תאריך: 4/9/2009 5:39:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

ייצור המוני מאפשר להוריד עלויות ייצור בסדרי גודל ממש. אם מישהו (כמו קנונדייל) מייצר את האופניים אחד אחד אצלו בסדנא זה באמת עולה לו הרבה יותר ממה שעולה ייצור המוני.
פטנטים על שיטות מתלה עולים כסף. איבזור עולה כסף.
ישנה תחרות אמיתית בעולם האופניים, ואתה יכול לראות לבד אילו יצרנים יקרים יותר או פחות, ואילו יבואנים.
אין לי קנונדייל, וכנראה לא יהיו בקרוב. אני עם אופני פרירייד כבדים המאובזרים ברמה שנחשבת לבסיסית, בגלל שיקולי תקציב.
למשל, מערכת ההילוכים שלי היא ברמת אליוויו, שזו הרמה הגבוהה ביותר של שימאנו ל24 הילוכים. המערכת הזאת מספקת את צרכי.
אבל כשלקחתי רכיבה על אופניים של חבר עם מערכת הילוכים פול LX הרגשתי היטב בהבדל באיכות ההעברה.
וסיבוב על אופניים של מישהו אחר עם פול XT המחיש לי שיש עוד רמה יותר גבוהה. ייצור של חלקים בדיוק גבוה יותר ועם חיים ארוכים לא פחות אם לא יותר, ובמשקל קל יותר עולה כסף. אני עדיין עם המערכות הזולות יותר, ובהחלט מעודד רוכבים אחרים לעשות זאת אם אין להם צורך במערכות היקרות, אבל אני לא משלה את עצמי - איכות עולה כסף.

לחסוך במשקל עולה 3000ש"ח לק"ג? - האופניים שלי שוקלים בסביבות 22ק"ג, והם יכולים לשקול באותו חוזק (ובאיכות גבוהה יותר) 16-17ק"ג. העדיפויות שלי אחרות, ואני עם אופניים כבדים וזולים יחסית, אבל אני לא מספר לעצמי (ובטח לא לאחרים) שזה בדיוק אותו דבר כמו אופניים יקרים יותר. זה לא.

חג שמח

חזרה לפורום