הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/23/2009 4:52:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  שי סורוקה עם תוכן  פרסמתי כתבה שמשום מה לא עולה לאוויר- הנה היא פה:
נושא: פרסמתי כתבה שמשום מה לא עולה לאוויר- הנה היא פה: תאריך: 4/23/2009 4:52:00 PM
מחבר/ת: שי סורוקה

אופניי כניסה לרוכב המתחיל
לאור הפניות הרבות בפורום בנושא האופניים הראשונים, החלטתי לכתוב מדריך מקוצר, אך עם זאת מפורט, על אופניי כניסה- מאיפה להתחיל ומה לקנות.

אופניים הם חוויה של חופש, ובשנים האחרונות התפשטה המגפה והפכה לתרבות ענפה. הרוכב המתחיל צריך להנות מחווית רכיבה, שתשאיר רושם ותחושה של עוד, וכל זאת בלי להכנס מצד אחד להוצאה כספית מטורפת ומצד שני לתקלות טכניות וקריסת מערכות במהלך הרכיבה.

מידה
המידה היא הדבר הראשון שיש להתאים לפני רכישת כל סוג של אופניים. מידה שאינה מתאימה היא הטעות הגדולה ביותר ברכישת אופניים.

זנב קשיח.
בפלח שוק זה של אופניים ברמת כניסה, לרוב ההבדלים בין הדגמים של החברות השונות הוא בסגנון העיצוב והצבע... בשביל לקבל יותר במפרט בד"כ ידרש סכום גבוה יותר, כאשר היוצא מן הכלל במחיר האופניים הוא צורת המיתוג שהיצרן\יבואן קבע לעצמו.
לדעת רוב הרוכבים שניתן להגדירם כמנוסים, זנב קשיח הוא המקום להתחיל. ואופניי כניסה אלו יהיו ברוב המקרים במחירים שנעים סביב ה2000 ש"ח.

מפרט
24 הילוכים: בד"כ מסוג שימנו אליביו ואלטוס. אמין וטוב. חריגה ל27 הילוכים יתבטאו המחיר גבוה בהרבה.
בולם קדמי 80-100 מ"מ: בולמים אמינים אך לא לקופץ המתחיל. עושים את העבודה עד שלב ההתעללות. כל האופציות שמעבר לבלימת מהמורות הם בד"כ אחיזת עיניים בדגמים הסדר גודל הזה.
גלגלי אלומיניום מחוזקים בדופן כפולה: חשיבות עליונה כאשר יוצאים לרכיבה בשטח.
מרכב אלומינים: כולל הסטם, הכידון והמוט כסא
מעבירים: של חברת שימנו או סראם בהתאם להילוכים, בד"כ משולבים בידיות הבלמים.
בלמי וי: טקטרו\שימנו\אוויד. ישנם יצרנים שייתנו בטווח המחירים הזה גם בלמי דיסק שלאו דווקא יהיו עדיפים על הבלמים הפשוטים יותר.

דגמים מומלצים למתחילים
דגמים למתחילים (חדשים):
איירון הורס מאווריק - Iron Horse Maverick
הרו פלייטליין - Haro Flightline
ספשלייזד פי1 (הרדרוק) - Specialized P1
ג´י טי אוולנש - GT Avalanche
מארין פיוניר ובולינס - Marin Pioneer/Bolinas
מרידה סאב-40 או 60 - Merida Sub40 & Sub60
טרק 4300 ו4400 - Trek 4300 or 4400

בהשוואה בין הנ"ל נמצא מעט הבדלים במפרט והבדלי מחיר של בין 1600 ל2400 שח.

בפלח שוק הזה ניתן למצא חברות אחרות שמציעות אופניים באותה רמה כמו קונה, קיי.היטש.אס., מונגוס, פוקוס, ג´יימיס, קיי2, סקוט ונורקו ועוד.

נתון חשוב שאני חייב להוסיף פה למאמר הוא נושא המכירה אח"כ כיד שנייה! כי הרי אלו אופני כניסה, והמשמעות היא שיש משהו אחרי, לא? אופניי נכסנתי או אופניי לא נכנסתי ...
אז אם נכנסתי אני ארצה למכור ולהתקדם, ואם לא נכנסתי אז ארצה להפטר מהם...במקרה הזה הטרק והספשלייזד יהיו סחירים יותר. זאת עובדה.

יד שנייה
תמורת המחירים שצויינו לעיל ניתן לקנות זוג אופניים ברמה הרבה יותר גבוהה, כשהכוונה בד"כ ל27 הילוכים, בולמי דיסק משופרים, בולם בעל יכולות משופרות ועוד. היתרון הוא בחבילה טובה יותר, אך החסרון הוא באי ודאות לגביי אורך חיים של חלק מהמכלולים. עוד חסרון הוא אובדן האחריות על השלדה.
לעולם יהיו אנשים שקנו ולא נדבקו בחיידק האופניים.

אחרית דבר
כל מי שהכרתי ועבר את שלב אופניי הכניסה, נזכר בערגה בזוג הראשון.

ואני?
אני התחלתי עם טרק 4300 שהיו עונג צרוף.
גם לכביש וגם לשטח.

חזרה לפורום