הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/5/2009 4:24:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  טיפים...
נושא: טיפים... תאריך: 5/5/2009 4:24:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

קודם כל, מידה. L גבולי בשבילך, ולדעתי אצל רוב אם לא כל היצרנים אתה אמור להיות XL, במיוחד לדיווש ממושך.

לגבי משקלך - אכן, לא נמוך, ואם אתה אוהב ללחוץ את אופניך, אני מבין למה אתה רוצה אופניים עמידים. זיקה לשטח טכני בצירוף המשקל שלך מביאים אותי להמליץ על אופני AM, ואפילו אופני FR.
לדעתי משקל האופניים פחות משמעותי- אופניים במשקל 17ק"ג עבורך יהיו בערך כמו אופניים במשקל 12.5ק"ג עבור רוכב במשקל 65 ק"ג...
אני מסכים לחלוטין עם ידין - גלגלים הם החוליה החלשה במרבית האופניים, ואם אתה לא קונה אופני FR, שווה לחשוב על שידרוג. בניגוד לאביזרים רבים שכדאי לשדרג במעמד הקניה - מחירי גלגלים בארץ גבוהים ביחס למה שאפשר להשיג בחו"ל (במיוחד ב"זולים" שביניהם"), ולא בטוח שלא כדאי לך פשוט להתחיל עם מה שיש, ולחפש מציאות באתרים בילאומיים ששולחים לישראל. יש כאן בפורום נסיון בתחום, ותוכל להתייעץ.

הבעיה היחידה עם אופני FR היא שהגיאומטריה שלהם עלולה להיות לא מתאימה לדיווש ממושך - בין השאר בגלל שלדה קצרה וזויות קהות. אני עושה AM עם אופני FR (ואני מכיר עוד כמה מופרעים שכאלה), אבל לא כל שלדה תתאים.

סדרת השיפט של הארו מתאימה לרוכבים כבדים לרכיבת XC, ורוכבים קלים עושים איתה גם הרבה יותר. אם נוח לך עליהם - זה יכול להיות פתרון מעניין.
סדרת X שלהם מוגדרת כפרירייד, ולכן הרכיבים חזקים יותר. ההפרש במשקל לא גדול, והגיאומטריה סבירה לXC, ונהדרת לAM. צריך לזכור שאלה אופניים שמיועדים מלכתחילה להתעללות - ויתכן שמי שמוכר קרע להם את הצורה. צריך לבדוק. אבל אם אתה מוצא אופניים שמורים, זו אופציה מצויינת, לדעתי.

לגבי חדש מול משומש באותו מחיר - היתרונות ברורים (מפרט עדיף) החסרונות גם (אין אחריות, יש סיכון מסויים שלא תדע לזהות בעיות). אני מכיר אנשים שקנו אופניים מופלאים במחיר שווה ביותר - אבל אני עצמי קניתי עד היום רק חדשים. אין לי דעה חד משמעית בעניין.
ספציפית לגבי R1 מול R5 - ההבדל משמעותי, ובאותו מחיר הייתי עושה את המאמץ למצוא R5 משומשים.
עוד כדאי לדעת שהארו מייצרים אופניים ארוכים יחסית למידה הרשומה, ויתכן שL יתאים לך. אל תותר על רכיבה קצרה כדי להרגיש את תנוחת הישיבה.

לגבי "לא אוהב לשדרג" - אשריך, אבל אופניים חזקים עם חלקים טובים שאין צורך לשדרג עולים כסף. המבחר של אופניים עמידים וזולים לא גדול, ואולי שווה לחשוב על שדרוג התקציב הראשוני, כדי להימנע משידרוגים בעתיד.

אם משהו ממה שכתבתי לא ברור, שאל בחופשיות.
מקווה שעזרתי...

חזרה לפורום