נושא: שדרוגים תאריך: 5/6/2009 7:27:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
לגבי אוכף - עברתי כמה אוכפים לא רעים - שהחזיקו מעמד חודשים ספורים כל אחד. היחיד שהחזיק אצלי מעמד לאורך זמן הוא WTB-POWER-V, שהוא אוכף רחב וארוך - ועם מסילות כרומולי בעובי 8מ"מ! יש לי אחד כזה כבר מעל שנתיים, וישר כמו סרגל. הוא גם נוח לי למרות רוחבו, ואין לי בעיה להעביר משקל גוף אחורה כשהוא במצב נמוך. http://shop.harim.co.il/product_info.php?cPath=61_54&products_id=1991
גלגלים - כאמור, לדעתי הזיכוי שתקבל על הקיימים יהיה מגוחך ביחס למה שתרצה לקנות. שאל בחנות - אולי תופתע - אבל אם לא תקבל משהו הגיוני במחיר 3 ספרות, תוכל פשוט להתחיל עם מה שיש, וכאשר יתחילו לאותת (שמיניות וכאלה), תזמין חדשים מחו"ל. בתחום הגלגלים - במיוחד בזולים - ההפרשים גדולים. בכל מקרה, אל תבזבז כסף ואנרגיות על "גלגלים קלים" - במשקלך (ובמיוחד לרכיבה אגרסיבית) אתה צריך גלגלים חזקים - ואם זה בזול, זה לא יכול להיות קל... על גלגלים קלים תשלם ביוקר - כשתקנה את הסט הבא....
דרך אגב, אני לא בטוח איזה בולם יש על הR1, אבל יתכן שגם בזה תרצה לשדרג - אבל בולמים סבירים במחירים זולים יש בשוק המשומשים הרבה יותר מאשר גלגלים באיפיונים האלה. והשילוב בין גלגלים לבולם - באופני FR וגם באופני AM מסויימים, יש ציר בקוטר 20מ"מ לגלגל הקדמי (הציר הוא חלק מהבולם), מה מייצב את ההיגוי במידה מורגשת. במיוחד לאור משקלך (גם אני מעל 90) זה שווה מחשבה.
ועוד משהו - אני לא בטוח שאופניים בלתי אמינים עם אחריות מקבילים לאופניים אמינים ללא אחריות. אולי פיננסית זה נכון, אבל ההתרוצצות לא עושה לי טוב, ורכיבים בלתי אמינים לא עושים בעיות כשהאופניים במחסן, ולהיתקע בגלל שטות במרחק של 3 ק"מ מהאוטו לא שווה חיסכון גם של 1000ש"ח. לדעתי....
|