הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/8/2009 2:05:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  כמה טיפים...
נושא: כמה טיפים... תאריך: 6/8/2009 2:05:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

לפני הכל - האם מידת האופניים מתאימה לך?
את מתארת את עצמך כ"בן אדם קטן", ולטובת פעלולים עדיף שהאופניים יהיו קטנים יחסית. אני 178 ורוכב על S. אני לא יודע מה זה "קטן" אצלך, אבל כבר היו נשים שהמלצתי להן על אופני ילדים עם גלגלים קטנים יותר מ"26 - בודאי לצרכים שלך.

לאחר שעברנו את זה...
לפני באניהופ את חייבת לשלוט ב"מניואל", כלומר הרמת הגלגל הקדמי ללא דיוש, ושהיה (אפילו קצרה) במצב של איזון מעל הגלגל האחורי. לא צריך להגיע לרמה של קרקס, אבל שתיים-שלוש שניות בהחלט אפשריות. ממצב מניואל כל מה שנשאר הוא "להשליך" את האופניים קדימה ולמעלה - וזה יותר קל ממה שנדמה (כאמור, בתנאי שהאופניים בגודל שמתאים לך).

על עצמי אני יכול לומר שמה שמפריע לי בהרמה של הגלגל הוא הפחד מנפילה לאחור. כדי להתגבר עליו עדיף לעבוד קודם כל על ווילי, כלומר הרמת גלגל בעזרת דיווש חזק בהילוך נמוך. כמובן שחייבים גם תנועת גוף, אבל תחושת השליטה (אצלי לפחות) טובה יותר כשמשתמשים בדיווש.
גם זה מפחיד...
אז כדי להתגבר על הפחד בווילי התחלתי מטכניקה פשוטה יותר - להרים גלגל קדמי תוך דיווש בכוח, במטרה לעבור מעל הגלגל האחורי ולנחות אל הרגליים כשהאופניים במצב של "עמידה" על הגלגל האחורי (אולי כמו סוס שמשתולל...). אחרי כמה פעמים כאלה מתקהה הפחד מפני נפילה לאחור - משום שזו כבר לא נפילה, אלא תרגיל של קפיצה לאחור שכבר תירגלתי היטב.

אחרי שיש שליטה בווילי אפשר להתחיל לעבוד על מניואל. זה לא קל גם לגברים גדולים וחזקים (לי, למשל) ובאמת מצריך השלכה של הגוף למעלה ולאחור. לפני המשיכה כדאי לכווץ את הרגליים והידיים - ממש לרכון מעל הכידון - ואז "לקפוץ" בכל הכוח לאחור, כשהידיים זורקות את פלג הגוף העליון למעלה. כשהן מתיישרות הן מושכות את הכידון ממילא.

כאמור, לאחר שליטה סבירה במניואל (מספיק לנסוע שתיים-שלוש שניות על הגלגל האחורי) כל מה שצריך הוא להשליך את האופניים קדימה תוך כיווץ של הרגליים (כדי לאפשר לאופניים לעלות). יש כאן גם קפיצה, אבל זו הבעיה הקטנה.
דרך מומלצת לתרגל את התזמון הנכון בין הרמת הגלגל, הקפיצה ויישור הידיים היא לקפוץ מעל מכשול קשיח נמוך - אפילו שפת מדרכה נמוכה (10-15ס"מ). גם בתזמון גרוע לא תפלי כך, אבל תקבלי משוב מיידי לגבי התזמון הנכון.

באניהופ הוא תרגיל שמתבסס על הטכניקות האלה, ולא תגיעי לביצוע סביר ללא תרגול של הבסיס.
זאת ועוד - כל רכיבת שטח טכנית תהיה לך קלה יותר ברגע שתשלטי במניואל. שווה את הזמן והמאמץ.

בהצלחה

חזרה לפורום