נושא: אתמול הצלחתי פעם ראשונה.. תאריך: 6/9/2009 2:43:00 PM
מחבר/ת: Aharon
שירה שלום אני רוצה לשתף אותך באופן שבו הצלחתי אתמול בפעם הראשונה לבצע באני - הופ . אני חושב שצריך לחלק את זה ל3 שלבים : 1. תנסי לרכב במהירות שנוח לך (אצלי זה - 15 קמ"ש בערך) ופשוט לקפוץ מעל הפדאלים וכמובן לנחות חזרה עליהם, כמובן ללא שום ניסיון למשוך את הכידון או משהוא כזה , סתם לקפוץ. שימי לב כאשר את באויר למעשה האופניים נוסעות מעט ללא עומס של הרוכב/רוכבת עד שאת חוזרת ונוחתת על הפדלים. 2. לאחר שביצעת את שלב 1 מספר פעמים , תנסי כעט בזמן שאת קופצת , לשלב הרמה של הכידון , שימי לב את צריכה למשוך את הכידון כאשר את באויר , כיוון שאז האופניים למעשה מאוד קלות ( את לא יושבת או עומדת עליהן - את מרחפת מעליהן !! ) ולא לפני שקפצת . - למעשה העיקרון הוא שהכל נעשה בזמן שאת באויר , תנסי מספר קפיצות כמו בשלב 1 עם השילוב של הרמת הכידון ותראי שדי בקלות את מרימה את הכידון דיי גבוה - אני הצלחתי כבר בפעמים הראשונות להרים משהוא כמו 20-30 ס"מ . 3. אחרי שהרמת את הכידון לפי סעיף 2 תנסי לקפל את הרגליים אחורה וכאילו למשוך את זנב האופניים למעלה על ידי הרגליים (כמובן מייד אחרי שהנפת את הגלגל הקידמי ואת עדיין באויר) , ועוד דבר נוסף , אם העניין עם הרגליים לא עובד כל כך תנסי לאחר שהנפת את הכידון באויר פשוט לדחוף אותו חזרה לכיוון למטה , כמובן הכל כאשר את באויר , זה אמור לישר את האופנים (לאחר שהם היו בכיוון מעלה ) ותוך כדי זה להעלות את הגלגל האחורי באויר.
עיקר ההצלחה תמונה בכך שתצליחי לקפוץ ולנתק את כובד משקלך מהאופניים - ואז כשאת באוויר האופניים שוקלות רק 10-15 ק"ג ובקלות תוכלי להניף אותם למעלה - תנסי לדמיין כאילו את מרחפת באויר בשיא הקפיצה וברגע זה ממש את מושכת אלייך את האופניים (לכיוון מעלה) . בהצלחה!!
|