הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/15/2009 7:11:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  מישהו קרא לי?
נושא: מישהו קרא לי? תאריך: 7/15/2009 7:11:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

קודם כל - לטאלאס36 יש מצב של 130מ"מ, שהוא קרוב מאוד לקיים, וכנראה אופטימלי עבור האופניים האלה (לפחות לדעת מי שתיכנן אותם), כך שאתה לא באמת מוותר - ברוב המצבים תוכל להיות באמצע, עליות קשות 100, ירידות "קשות" 160 (ורסטיליות, כדבריך).

לגבי הבולם האחורי - האגרסיביות שלו לא נגזרת מאורך המהלך. לדוגמא - מונגוס הוציאו אופני 4X מוטרפים עם מהלך של "2.5 (על פי תיכנון של אריק קארטר ירום הודו), שכנראה מסוגלים לאכול יותר מהטאוקאלי שלך. הבולם שלהם, מן הסתם, קצר יותר.
את האיזון מול הבולם יקבע אופני ההתנהגות של שניהם - מאחור יש לך מתלה פרוגרסיבי לתפארת. הטאלאס ליניארי. פה קבור הכלב, אם בכלל...

בעניין האחריות - אם אני זוכר נכון, למונגוס יש אחריות לשנה, כך שממילא כבר אין לך אחריות...

בעניין העמידות - הטאוקאלי אינם סובלים משבירת שלדות כרונית באיזור הראש. זה לא אומר שהשלדה חסרת מגבלות, אבל כנראה שתוכל להתפנק בלי להגיע לגבולות של השלדה.
ההבדל באורך המנוף המופעל על השלדה הוא, אכן, לא גדול. אם נניח שA2C של הפייק (היה לי פעם נתון מדוייק, אבל לא זוכר איפה זה) הוא משהו בסביבות 520מ"מ, ושל ה36 בסביבות 540מ"מ - נמצא שאתה מוסיף כ4% על הכוחות שפועלים על השלדה. נכון שזה לא המון, אבל מישהו ישב וחישב חישובים - וזה מביא אותך קרוב יותר לקו האדום שלו.

לאחר כל זה - אם אתה רוצה לקחת את הרכיבה שלך לאקסטרים - החלף את האופניים. הטאוקאלי הם אופני AM נפלאים עם יכולות גבוהות ומוכחות - אבל לא יותר מזה. אם אתה רוצה להתפנק יותר בXC, ולשפר עוד יותר את הורסטיליות של האופניים למטרות AM - נראה לי שאני אישית הייתי הולך על זה.

בהצלחה

חזרה לפורום