הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/19/2009 9:08:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  Elishai Ezra עם תוכן  רשמים מקורס רכיבה טכנית עם בן קדמי וקצת על עצמי..
נושא: רשמים מקורס רכיבה טכנית עם בן קדמי וקצת על עצמי.. תאריך: 7/19/2009 9:08:00 PM
מחבר/ת: Elishai Ezra

שלום לכולם,

היות ואני קורא די הרבה בפורום לאחרונה, החלטתי להציג את עצמי ואף לנסות ולתרום כאן לאווירה ע"י כתיבת רשמים מקורס רכיבה טכנית שהתחלתי לאחרונה עם בן קדמי.

שמי אלי ואני רוכב חדש יחסית. האמת.. אני בן 24 ועליתי בפעם הראשונה על אופניים לפני חודש :).

מה שהוביל אותי לספורט זו המשיכה שלי לספורט אתגרי: מה שהתחיל בהדרכת צלילות טכניות, המשיך בקורסי צניחה מתקדמים באריזונה, עבר באינספור קירות טיפוס וצוקים, רק טבעי שיגיע בשלב כלשהו לרכיבת שטח.
אז ראיתי כמה סרטים, קראתי כמה כתבות, וקניתי אופניים: Scott Genius MC-20.

רקע לקורס:
בהתחלה, נאמר לי על ידי "יודעי דבר": "עזוב אותך משטויות, תתחיל לרכב, תצבור ניסיון ובסוף זה יגיע". אז עזבתי את השטויות, התחלתי לרכב, קפצתי ממדרגה בגובה מטר, נחתתי על הפרצוף ושברתי שלוש שיניים.
אז החלטתי לתת כבוד לספורט ולגשת אל האתגר במידה של מקצועיות.
אחרי בירורים לא מעטים הגעתי אל בן קדמי (סגן אלוף הארץ בדאון-היל) וקבענו לקורס רכיבה טכנית.

מבנה הקורס:
2 מפגשים. אחד בפארק היארקון, הכולל עבודה טכנית על האופניים באספלט. השני, בגבעת נפוליאון בו נשליך את העבודה הטכנית שנעשתה על האספלט לשטח.
עלות: 300 שטח למפגש. כל אחד בן שעתיים.
בהתחלה, המחיר נראה לי קצת מוגזם. אבל אז נזכרתי כמה כסף הוצאתי אצל הרופא שיניים...

מפגש ראשון:
חולק לארבע:
1. עבודה כללית נכונה עם האופניים, היינו, התאמת התנוחה לגיאומטריית האופניים, חלוקת משקל נכונה, דיווש נכון והעברת הילוכים.
2. סיבובים בהשכבה - יציבה נכונה בעת השכבת האופניים וחלוקת משקל בזמן הסיבוב.
3. משיכות כידון והרמת גלגל אחורי.
4. קפיצות עד חצי מטר (ולא.. הפעם לא נפלתי :) ).

החלטנו שהמפגש השני יתקיים בעוד כשבועיים-שלוש לאחר שאלטש את הטכניקות שעבדנו עליהם. מבטיח להגיע עם רשמים גם משם :) .

סיכום מפגש:
קיבלתי יותר משציפיתי. הרווח הגדול ביותר שלי היה שעכשיו יש לי על מה לעבוד... אני יוצא לרכיבת בוקר, נוסע לירקון ומתאמן - באמת מתאמן.. על איך שדברים באמת צריכים להיעשות... אני חושב שבכללי אני מרגיש בטוח יותר על הכלי.
האווירה הכללית בקורס הייתה מאוד מקצועית וראויה (ובן תותח - אין ספק בעניין :) ).

ומכיוון שכבר החלטתי לשבת, לכתוב ו"סוג של" להשקיע עלו בי מספר תהיות ואחת מרכזית:
אני מודה שאני לא נמצא בתחום מספיק זמן אבל ההרגשה הכללית שלי, נוכח הניסיון שלי בתחומי אתגר אחרים היא שאין הכשרות מסודרות בכל הנוגע לרכיבה טכנית "אמיתית". זאת ועוד, קבלת הכשרה טכנית על האופניים מבחינת האלמנטים של הטיפול הטכני, כמעט ולא קיימת.הופתעתי לגלות שאין בארץ קורס "מכונאות אופניים" אמיתי - ואני לא מדבר על מפגש של שעתיים על איך להחליף פנימית ולשמן שרשרת.. וזאת למרות שהידע המקצועי קיים כאן - כזה שהושג בדם, יזע ודמעות... קצת מוזר לי הדבר, במיוחד נוכח העובדה שהקורסים האלה קיימים בחו"ל ורוכשים להם כבוד והערכה. יצרתי קשר עם איגוד האופניים ושם נמסר לי כי קורסי המכונאות של האיגוד מתקיימים רק עבור ילדים החברים המועדון... האם זה הכבוד לו זוכה האלמנט הטכני בארץ - כזה המסופק רק לילדים "החברים במועדון"?.
וסלחו לי שאני נותן הערכה גבוהה מדי לאספקט הטכני בספורט. לדעתי הוא חלק בלתי נפרד מן הפעילות עצמה.

תחום הצלילות בארץ מאוד מפותח לדוגמא. קיימים קורסים בכל הרמות ורמת הידע הטכני של המדריכים והעוסקים בתחום בארץ מאוד מאוד גבוהה ואף זוכה להערכה בקהילה הבין-לאומית. אני בטוח למדי כי הביקוש לרכיבה ולספורט בארץ גבוהה אף יותר מן הביקוש לצלילות אז איפה ההבדל?. יכול להיות שפספסתי כאן משהו ואני מסיק מסקנות מהר מדי?... אני יותר מאשמח לתיקון.

בכל מקרה, אני מקווה שלא התשתי אתכם (למי שבאמת הגיע לסוף) ואני בטוח שעוד אצליח להפיק עוד הרבה מהניסיון שיש כאן לרוכבים בפורום ואולי בשלב כלשהו, אף לתרום משל עצמי.

בברכה,
אלי.

חזרה לפורום