הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/20/2009 12:49:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  שלום אלי
נושא: שלום אלי תאריך: 7/20/2009 12:49:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

אני שמח מאוד לראות שיש מי ששם לב לדברים החשובים. אני קניתי קסדה מלאה לפני שהתחלתי בכלל לקפוץ, אבל כנראה שאני פחדן ממך בהרבה....

בן תותח ואחלה גבר, ואני שמח שנהנית איתו. אני מסכים איתך לחלוטין שלמרות הגידול במספר הרוכבים עדיין הכשרה נחשבת ללוקסוס, ורבים האנשים שלומדים על בשרם את מה שאפשר לקבל ממדריך טוב. הסיבה לדעתי היא שרק לפני שנים ספורות נוצר הצע של הדרכות, ורוב הרוכבים הגיעו למה שהגיעו בלי הדרכה מסודרת - ולכן חושבים שזו הדרך הטובה ביותר. ראיתי על חברים מה עושה מפגש אחד או שניים עם מדריך טוב לרכיבה (במקרה הזה אמיר כספי).

מצב המכונאות עוד גרוע מזה. איכשהו לא נראה לי שהקורסים של האיגוד לילדים כוללים טיפול מלא לבולם זעזועים, בניית גלגל או החלפת מיסבים. למעשה אין בארץ שום דבר ואף אחד שמציע קורס מסודר של מיומנויות טכניות לתיקון ותחזוקה של אופניים, והדרך היחידה ללמוד את זה היא, כדבריך, הדרך הקשה - או עבודה כשוליה למכונאי מנוסה (שקשה לדעת מיהו מכונאי כזה, ולא בטוח שהוא גם מדריך טוב, ולאנשים שיש להם עבודה אחרת, זה בזבוז נוראי של זמן).
אני אישית משתדל לדעת כמה שיותר על העניין (באופניים שלי לא נגע מכונאי מעולם, מלבד אחד שלקח סיבוב...), אבל אין מקורות מסודרים, והידע נרכש מקריאה (יש המון חומר ברשת) ומנסיונות.

ודרך אגב, אחת הסיבות שאין מדריכי רכיבהבישראל, ושלא מקובל לקחת קורס היא הגישה הישראלית ש-150ש"ח לשעת עבודה של מקצוען זה "מוגזם". כולם משלמים סכום כזה ויותר על ביקור של טכנאי מזגנים, למרות שזה לוקח אפילו פחות זמן, אבל משום מה מצפים מהרוכבים הטובים בארץ שיעבדו בחינם.

חזרה לפורום