הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/8/2009 3:03:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  טיובלס...
נושא: טיובלס... תאריך: 8/8/2009 3:03:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

מנסיוני האישי:
1. ברכיבה באותם איזורים ובאותו סגנון לאורך זמן, טיובלס בהחלט עמיד יותר בתקרים. למעשה, מעולם לא היה לי תקר עם טיובלס שמנע ממני להמשיך ברכיבה. בפעם האחת שהחלפתי לפנימית בשטח זה היה בגלל שנגמר לי החומר...

2. לא מכיר את הצמיגים שלך, אבל רבים משתמשים בצמיגים רגילים לטיובלס. זה אפשרי רק עם חישוק רגיל מוסב. רבים ממליצים להשתמש בצמיגי UST גם עם ערכת הסבה.
מה שאבחנת נכון הוא שההסבה מתייחסת לחישוק עצמו, ולא לצמיג. לא שמעתי מעולם על איזשהו תהליך שיכול הצמיג לעבור כדי להיות יותר מתאים לטיובלס.

3. אילו צמיגים? כדאי שהדופן לא תהיה דקה מדי. "דקה מדי" זה הגדרה כללית כמובן, וכדאי להתייעץ לגבי כל צמיג שרוצים עם מישהו בעל נסיון.

לי יש נסיון מוצלח עם כמה וכמה צמיגים של WTB, אבל כדאי להדגיש שכולם צמיגי AM עם דופן חזקה יחסית. ממליץ במיוחד על Weirwolf, אבל מרוצה מאוד גם מטיברוולף ומוטורפטור.

UST הוא התקן המקובל לחישוקי וצמיגי טיובלס (Universal System Tubeless).
LUST פירושו Light UST, כלומר UST קל משקל. סבבה לXC ולAM קל.

קנדה נבגל צמיג שרבים אוהבים לאהוב. אחיזה מצויינת, שחיקה מהירה יחסית, מצויין בתנאים רטובים, טוב בדרדרת. אבל קנדה מצהירים שאסור להרכיב צמיגים שלהם עם חומרי איטום לטיובלס, וכך מצהירים גם יצרני החומרים. לפעמים זה עובד (אצלי, למשל), אבל יש סיפורים על אינטראקציה בין החומר לבין הצמיג, הגורמת לנזקים בצמיג ועד להתפרקותו. למרות הנסיון המוצלח שלי בשנה האחרונה עם נבגל, לא אתקין שוב צמיג כזה כטיובלס.

בהצלחה

חזרה לפורום