הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/23/2009 6:54:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  צמיגים...
נושא: צמיגים... תאריך: 8/23/2009 6:54:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

כמה דברים:
1. באופניים, צמיג אחורי נשחק הרבה יותר מהר מהקדמי. בממוצע פי שניים, כלומר אם תרכיב את אותו סוג צמיג מלפנים ומאחור, תחליף שניים מאחור על כל אחד מלפנים.
מכאן שהעברת צמיג קדמי אחורה לא תועיל - זה רק יתן לך בערך חצי מחיי הצמיג הקודם (במקרה שלך - פחות מ-400ק"מ).

2. לא מכיר את הצמיגים של מרידה, אבל אם אתה מרוצה ממה שהקדמי שלך עושה, תן לו להמשיך לעשות את זה...

באופני ש"מ מקובל להרכיב צמיג צר יחסית לקדמי, אבל זה ממש לא הכרח. אני מרכיב צמיגים שווים ברוחבם.

אם אתה רוכב להנאה ולא סופר גרמים, תוכל למצוא צמיגים רבים בתקציב סביר. אני מאוד מרוצה מהצמיגים של WTB מדגמים שונים, ולמרות שמחיריהם בחו"ל אינם נמוכים, בארץ הם זולים מהמתחרים. גם זו סיבה טובה להעדיף אותם.
יש להם דגם שנקרא מוטורפטור, שאני מאוד אהבתי - אחיזה מצויינת גם בדרדרת, שחיקה איטית, יחסית, גילגול סביר לגמרי, ומחיר ממש זול (בסביבות 130ש"ח). יש לו גם גרסת קוולר קלה יותר, במחיר גבוה יותר. גם הווירוולף שלהם מצויין.

למקסיס יש היירולר, מיניון או אדונטאז´, תלוי באופי הקרקע שאתה מרבה לרכוב בו. שים לב שהצמיגים של מקסיס צרים יחסית למידה הרשומה, אז 2.35 כנראה יהיה מקביל ל2.24 של WTB.

בכללי, אם יש לך חנות שאתה מעדיף וסומך על עצת המוכרים בה, קבל את ההמלצה. צמיגים הם מהחלקים הפחות יקרים באופניים, וממילא מתחלפים מדי כמה חודשים, כך שגם קניה פחות מוצלחת איננה חתונה קתולית (שלא כמו בולמים, למשל...).

בהצלחה

חזרה לפורום