נושא: עידכונים - קניתי mongoos תאריך: 8/31/2009 11:06:00 AM
מחבר/ת: Aharon sarussi
קצת לעדכן עבור אילו שמחפשים אופני 20" . קניתי לילד אתמול את המונגוס רוקודיל - לדעתי בחירה סבירה ואני אנסה להסביר . את אופני Scott ו Marin לא בדקנו בסוף כיוון שהמחיר יקר (1800 ו 1600 בהתאמה) בדקנות את ה GT Stomper ומנגנון ההילוכים היה ממש קשה , ומניסיון כשהמנגנון קשה הילד לא מעביר הילוכים עם כל מיני תירוצים ש": לא צריך/טוב לי ככה/אני לא עייף.... באופן כללי שמתי לב שהמנגנון העברת ההילוכים המבוסס על שיפטרים של sram די קשה להעברה עבור הילדודס, לעומת זאת השימנו rs31 מאוד קל ויש קליקים ברורים בהעברת ההילוכים , כבר בערב הילד לא הפסיק להעביר הילוכים ... כל אופני ה GT לילדים היו מצוידים במעבירים של Sram , למעט מנגנון ההילוכים התרשמתי שהם די דומות בתכונות ל Mongoos . היו גם אופני Marida שהצתינו במערכת 21 הילוכים !!! אבל אני לא חושב שהילד צריך יותר מ 7 (אני מקווה שאני לא טועה..) למרידה היו בולמים שנותנים תחושה שהם בעלי מהלך ארוך יותר אבל די קפיציים , בנוסף הילד לא אהב את גובה המוט העליון (הרמה) , וטען שזה מפריע לו לרדת מהכסא (במונגוס יש קיפוף לרמה כך שזה לא מפריע לירידה מהכיסא) מעביר ההילוכים במרידה היה זהה לזה שבמונגוס , כמובן שהיה גם אחד קידמי אבל שם (בקידמי בלבד)לא היו קליקים בין ההילוכים ולכן הילד לא הצליח להעביר הילוכים בפלטות הקידמיות בקלות ( הוא היה צריך למצא את נקודת המתיחות שתתאים לגלגל שיניים הרצוי ) בנוסף הברקסים של המרידה עשויים מחומרים יותר פשוטים (מה זה אומר???) , המנופים שמחזיקים את רפידות הבלם עשויים מברזל מקופף ולא אלומיניום כמו אצל הגדולים (וכמובן במונגוס וב GT זה גם מאלומיניום) , ידיות הברקסים מעט שונים במרידה ונראים פחות נוחים אבל לא בטוח שזה המצב , ההיתרון הגדול של המרידה זה המחיר - מדובר ב 30% פחות מהמונגוס. כן עוד משהוא .. למונגוס ול GT יש סטם כמו לגדולים , למרידה הסטם הוא חלק מהכידון ומרותך (כמו באופני מדבקה) . רציתי לבדוק גם את ה TREK אבל אין במלאי ויהיה רק בעוד שבועיים , ובנוסף הילד לא היה מוכן להתאפק (במיוחד שנקרע לו הצמיג ב Becident והם מושבתות כבר יומיים ) ורצה מאוד את המונגוס . יש לציין שבדקתי גם את הראלי יש להם את השיפטר הטוב של שימאנו , אבל הם מברזל וכבדות (יש גם דגם מאלומיניום אבל לא היה במלאי ) דגם הברזל עולה בסביבות 650 ש"ח (חוץ מזה זה היה בחנות שאני ממש לא אוהב ). בקיצור ... חזרנו הביתה עם מונגוס רוקאדיל 1050 ש"ח - הילד מרוצה מאוד ואמא לא מבינה למה חדש כאשר יש את ה Becident שקנינו לפני 10 חודשים ועוד עלו פי 2 וחצי ... העיקר שהילד שמח ואבא גם . עוד שנתיים - אופני 24" ....
|