הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/17/2009 8:12:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  כמה עצות
נושא: כמה עצות תאריך: 9/17/2009 8:12:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

ראשית לגבי הגב - אני לא רופא, ולא מכיר את הגב שלך, אבל קרוב לודאי שעם גב גמיש יהיה לך יותר נוח. בכל מקרה, כשתתחיל לרכב גופך יצטרך להסתגל. קח את זה בהדרגתיות.

תנוחה זקופה היא אכן נוחה יותר לגב בלתי גמיש,אם כי פחות יעילה לדיווש לאורך זמן.

אופני XC תחרותיים נוטים "למתוח" את הרוכב לאורך האופניים, משיקולים של יעילות בהעברת הכח ואוירודינמיות, ולכן אינם באים בחשבון.
דוקא אופני הרים אגרסיביים - ובמיוחד אופני פרירייד (FreeRide) נוטים להיות קצרים וגבוהים, ולאפשר תנוחת רכיבה גבוהה. אבל אופניים כאלה מגיעים בד"כ עם גיאומטריה שפחות נוחה לדיווש לאורך זמן, ובמיוחד בעליות. אופניים כאלה הם גם כבדים יותר ובעלי גלגלים רחבים יותר, ועל פי רוב גם יקרים יותר.

ישנם פתרונות אחרים. תוכל למשל לקחת אופניים במידה שמעט קטנה עליך (לא להגזים עם זה :rolleyes: ), ולהחליף סטם (STEM) וכידון לכאלה שמגביהים את נקודת אחיזת הידיים. על האופניים שלי יש כידון שמיועד לאופני BMX, עם הגבהה של 7.5ס"מ. זה הרבה מאוד.
הסיבה שאני ממליץ על אופניים מעט קטנים היא שאורך הצינור העליון חשוב מאוד ביצירת תנוחה זקופה, ואופני XC מעט קטנים יאפשרו לך להזדקף מעט.

לגבי השיכוך המלא - לאו דוקא הכרח. הוא יאפשר לך לשבת ולדווש במקום להרים את הישבן על כל מהמורה. זה יתרון, ואם התקציב איננו ממש נמוך - תתפנק לך, למה לא?

להמלצה על דגמים מסויימים צריך להגדיר תקציב. האפשרויות מגוונות מאוד.

בהצלחה

חזרה לפורום