הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/1/2009 5:55:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  נועם, זה לא שאתה לא צודק, אבל
נושא: נועם, זה לא שאתה לא צודק, אבל תאריך: 10/1/2009 5:55:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

הבחור מתחיל להתחרות. מותר להניח שהשליטה שלו בטכניקה איננה מהגבוהות (כמובן שיתכן אחרת - אבל כל עוד הבחור לא מעיד על עצמו, כל ניחוש הוא נכון באותה מידה).
רוכב מנוסה בהחלט יכול לשמר מהירות גבוהה בתנאים קשים עם ז"ק תוך שימוש בטכניקה, אין ויכוח על זה, אבל רוכב פחות מנוסה יוכל להסתמך על האופניים שיגהצו לו את המהמורות, ולהקדיש את מאמציו לדיווש.
מהניסון האישי שלי - יש לי קצת נסיון וטכניקה ברכיבה - וליד הבית שלי יש עליה תלולה וטכנית מאוד שמעולם לא הצלחתי לעלות עם ז"ק, אבל אני מצליח כמעט בכל פעם עם אופני הש"מ שלי. אלה הם אופני FR כבדים, שללא ספק לא יהיו מהירים כמו שום ז"ק (כולל כניסה) ברוב התנאים. ודרך אגב, אין לי ספק שמתחרי XC ברמה בינונית ומעלה יעלו את העליה הזאת בכל פעם.
ברור שאופני ז"ק מעבירים את האנרגיה בצורה יעילה יותר מכל מתלה אחורי, ויהיה מתוחכם ככל שיהיה. ברור שז"ק באותו מחיר יהיה מאובזר ברמה טובה יותר, ועם מעט מחשבה יתאים יותר לתחרות מאשר ש"מ מקביל. זו הסיבה שמתחרים מנוסים מעדיפים, ברובם (אם כי ממש לא כולם) אופני ז"ק לתחרויות XC.

אבל טכניקה לא מלוטשת בהחלט יכולה להאיט רוכב לא מנוסה ברמה כזאת, שכבר לא תהיה משמעות לחסכון במשקל ולאיכות המיסבים ומעבירי ההילוכים. אם זה המקרה - אותו רוכב יהיה מהיר יותר עם ש"מ.

חג שמח

חזרה לפורום