הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/4/2009 6:39:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  מכיון שאני עם תקציב מצומצם
נושא: מכיון שאני עם תקציב מצומצם תאריך: 10/4/2009 6:39:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

האיבזור מינימליסטי:
16 הילוכים (שתי פלטות מלפנים, 8 מאחור), ידיות ומעבירים ברמת אליויו.
קראנק כרגע עלום שם שפורק מאופני סייקלוקרוס ישנים, אבל בעתיד יהיה דאור חלול.
בלמי חישוק במקור, אבל עם מזלג ארוך אי אפשר, אז דאור הידראולי.
הבולם שיש לי כרגע הוא מאניטו סטאנס 120-150. בולם בסיסי סביר לחלוטין, שקיבל טיפול אישי ואטמי אנדורו, ומתנהג ממש ממש יפה. בעתיד יוחלף במאניטו ניקסון.
גלגלים - ALEX-RIMS DM24. אגרסיביים, לא כבדים, ומתאימים גם לדיסקים וגם לחישוק, כך שאפשר לבחור. כבר כשלוש שנים אצלי, ועושים עבודה טובה מאוד.
צמיגים - עם ז"ק מעדיף צמיג רחב יחסית גם מאחור, לשיפור האחיזה. 2.4 המידה החביבה עלי בז"ק, אבל גם מעט פחות הולך. עם בולם טוב מלפנים אין צורך בצמיג רחב יותר מלפנים.

עם קצת סבלנות אפשר לבנות מפרט כזה באלפים בודדים. תוכל גם לשקול קניית אופניים שלמים ביד"ש כדי לחסוך על האביזרים היקרים (גלגלים, קראנק-מיסבים-מע´הילוכים, מע´ראש-סטם-כידון-גריפים). זה מה שאני עשיתי (רק שהשארתי גם את השלדה...).

תלוי בשלדה - יכול להיות שתוכל לחיות עם בולם 140 ללא מהלך משתנה (זול יותר, יש אומרים אמין יותר, יש אומרים משכך טוב יותר). השירוקו, למשל, מאוזנת עם 140. אם לא תלך על ארוך יותר (36, למשל), תוכל להסתדר היטב גם עם מהלך קבוע.

בהצלחה

דרך אגב, הערה על הבולמים - אני אוהב את בולמי מאניטו משלוש סיבות:
1. הם לא פחות איכותיים.
2. משום מה יש להם שם לא טוב בארץ (אני יכול לנחש למה...), אז מחיריהם כמשומשים זולים מאוד.
3. מאניטו מפרסמים ספרי טיפול מאוד מפורטים לכל הדגמים שלהם, וקל מאוד לעשות להם טיפול בבית (יש לי ארבעה, וכולם כבר קיבלו צומי בבית).

גמר חתימה טובה

חזרה לפורום