נושא: מניסיון אישי - אימוני כושר תאריך: 12/14/2009 11:04:00 AM
מחבר/ת: guy sarussi
אופניים וריצה זה לא אותו הדבר. כשאני אומר אופניים אני מתכוון לרכיבת שטח. באופניים יש לך הרבה פעמים צורך בפרצים של מאמץ לדוגמא עלייה קשה וקצרה או טכנית. בריצה אתה מונוטוני בדרך כלל ושומר על קצב אחיד. ריצה זה יותר אירובי ופחות סיבולת שריר ואופניים זה יותר סיבולת שריר ופחות אירובי.
אני ממליץ להתאמן בריצה ואופניים, הם משלימים זה את זה. אם אני לא רץ שבועיים אני לא מרגיש ירידה בכושר על האופניים (בהנחה שנסעתי בזמן הזה). אבל חזרה לריצה אחרי שבועיים של הפסקה בהחלט קשה. אותו הדבר לגבי האופניים.
עוד בעיה אחת היא שרכיבה על אופניים בעיר דורשת המון קילומטרים על מנת שתהיה אפקטיבית לדוגמא אני רץ 6-7 ק"מ בדרך כלל, אם אני רוצה אימון שקול באופניים בעיר אני צריך לרכב כ25 ק"מ!!! המלצה שלי תשלב בין השניים רוץ פעמיים בשבוע וסע פעמיים בשבוע. חשוב מאוד - יש הבדל תהומי בין רכיבה בעיר על המדרכות (ולא משנה כמה תנסה להתעלל בעצמך)לבין רכיבה בשטח. אופניים בשטח וריצה בעיר.
לגבי האופניים , קנה משומש במצב טוב, יש הרבה אנשים שמוכרים עקב שידרוג אופניים כאלה. תוכל לצאת בנזק קטן בהרבה, את השאר תשקיע בביגוד - זה שווה כל שקל. ה TREK הן סבבה אבל לא יותר מזה, בדוק מרידה זנב קשיח הן ממש טובות למתחילים.
|