נושא: הבנתי למה מהר מאוד - ניסיון (מר) אישי... תאריך: 1/9/2010 8:59:00 PM
מחבר/ת: אלכס
אני רוכב מתחיל - נכנסתי לתחום רק לפני כשבועה, אחרי לימוד הנושא בצורה ווירטואלית ולימוד השוק של מספר שבועות רכשתי ז"ק GT Avalanche 1 דגם 2006 במצב כמו חדש. למה אני מספר זאת באשקול זה ? כי אתמול, בכיבה הראשונה שלי מכפר סבא לרעננה (לסניף רוסן-מינץ) ובחזרה הבנתי בדיוק למה שליטה של בולם אחורי היא מימין בקידון ושל בולם קידמי- משמאל.... ברור שעצירה יותר חזקה הוא עיי גלגל קידמי וזה הגיוני, אבל זה גם מלכודת לרוכב מתחיל (כמוני למשל...) ;) בדר חזרה יש ירידה ערוכה והאפניים כמובן תופסים מהירות. נחמד ומדליק, אך הייתי צמה מאוד, החלטתי להוצי את הבקבוק ולשתות בנסיעה. כיוון שאני ימני, הוצאתיאת הבקבוק והתחלתי לשתות ביד ימין כאשר יד שמאל - על הקידון. האופניים תופס מהירותמהר מאוד, רציתי להעט קצת ולחצתי על הבלימה, כיוון הבלמים אצלי - דיסק הדראולי - הידית נלחזת קל מאוד והייתי מרוכז בשתייה - הבולם נלחץ חזק - גלגל הקדמי נעצר בפתעומיות - התוצאה - עפתי קדימה כמו גוש בשר, האופניים התהפחו ב180 מעלות וככה נשארו. גם עכשיו אני ראה את זה מול העניים כמו בסרט - זה כמו להיתקע בקיר במהירות... :eek:
נחתתי על אספלט, בנס לא שברתי כלו, כמה שריטות כועבות וחבלות... :laugh: שברתי פנס קידמי שקניתי בחנות באותו יום... :((
אבל למדתי לקח מאוד חשוב - הבלימה לצור האטה זמנית ולא חזקה היא תמיד עיי בולם אחורי, הקדמי יופעל רק לעצירה או בלימה חזקה יזומה אבל אז תמי ביחד עם בולם אחורי כדי לאזן. עכשיו - לימניים, הגיוני שהבלם האחורי הוא הכי שכיח בנסיעה ולכן יופעל עלל יד ימין ! :)
|