הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/21/2010 2:36:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  כמה שיקולים
נושא: כמה שיקולים תאריך: 1/21/2010 2:36:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

לגבי הבלמים המותקנים:
איזה Hayes? אם זה So1e אז הם באמת לא משהו. אם הם nine, אז הבלמים טובים ל-XC וגם יותר ואפשר לשקול תיקון או שיפוץ שלהם.

לגבי בחירת בלמים חדשים:Avid Jucy 7 הוא בלם מעולה, אך עולה למעלה מ-2000 ש"ח. אפשר גם להסתפק עבור שימושי XC גם ב- Juicy 5 שעולה פחות.

יש גם מתחרים בתחום של 1000 עד 1400 ש"ח בערך לערכות מלאות כולל דיסקים:
Shimano Deore שנחשב בלם טוב ואמין ביותר. (לא דגם 535 !!! )
Hayes Stroker Trail קיבל ביקורות טובות במבחנים ואין לי ניסיון איתו. (לא דגם Ryde !!! ). לפני חצי שנה ניסיתי לקנות אותו והופתעתי שהחנויות לא בדיוק קפצו עלי כקונה אפשרי ובסוף קניתי Deore.

אם הדיסקים לא מחורצים והם במצב טוב, לא חייבים להחליף אותם. בעיקרון כל דיסק מתאים לכל מערכת בלימה (כמובן צריך להתאים את המרחק של הקליפר עם מתאם מתאים)

לגבי מידת דיסק, אחורי מספיק 160 מ"מ. גם ככה בבלימה המשקל עובר קדימה והברקס לא מתאמץ יחסית לקדמי. דיסקים גדולים יותר יתנו כח עצירה גדול יותר וגם יתחממו פחות. בסופו של דבר אם אין לך בעיה של התחממות, לך על מה שמספק מבחינת כח בלימה. אם יש התחממות - קח קוטר גדול.
כאשר אני אומר התחממות הכוונה לחום שגורם לאיבוד כח בלימה. זה הרבה מאוד חום. בלמים מתחממים הרבה לפני שהם מגיעים למצב כזה. אצלי זה היה קורה בירידות ארוכות מאוד כמו שוקף בכרמל ואני שוקל 100 קילו עם ביגוד וציוד (בלי משקל האופניים)

חזרה לפורום