הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

1/31/2010 9:41:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  Bicycle doctoR עם תוכן  דעתי האישית, זהירות - ארוך!
נושא: דעתי האישית, זהירות - ארוך! תאריך: 1/31/2010 9:41:00 PM
מחבר/ת: Bicycle doctoR

היי, אולי אוכל לעשות לך קצת סדר בכל המבחר הזה (על סמך הניסיון שלי, גם מטיפול טכני במערכות ולא רק מניסיון של חבר של חבר של חבר שאמר ש... !)
1. שימנו -אמינים ביותר ובדגם XT גם חזקים מאוד. המון המון מודלציה, ידית רכה יחסית והרבה מהלך עד הנשיכה (ניתן לכוון אופי המהלך בדגמים החדשים יותר 09\10 אבל לא לגמרי). הכי קלים לתחזוקה ושרות טוב כולל חלפים בארץ מDAA.

2. ג´וסי 7\5 או אליקסיר החדשים יותר: ברקסים עוצמתיים ונושכים יותר משימנו ישר בתחילת המהלך, קצת פחות מודולציה מהשימנו ודורשים הסתגלות ארוכה יותר. אני מאוד אוהב אותם אישית ורוכב איתם 3 שנים. בלידינג קצת קשה יותר, שרות תמיכה אצל היבואן די בסדר והם גם אמינים מאד בסך הכל.
3. מגורה לואיז - פחות אמינים ועמידים באופן כללי, מיכל הפיצוי וגוף הידית מפלסטיק כולו - לא ממש מעורר ביטחון, טיפת אוויר בפנים והידית נהיית רכה בטירוף. יותר קשים לבלידנינג ולא בכל חנות ידעו לטפל בהם. לא יצא לי לנסות את פדלים היבואן מבחינת שרות. שאר המגורה יקרים מאוד ואקזוטיים לטוב (ביצועים, איכות, דאווין, ולרע - יקרים מאוד, חלפים יקרים גם כן!)
4. הופ - אין לי ניסיון איתם, עוצמתיים ו...יקרים יחסית זהו ממה שאני יודע.
5. הייז - לא ללכת עע הייז 9 \ סול \ אל קמינו - דגמים ישנים יחסית שלא מזדקנים לטובה! אפילו עם בלידינג אחת לשנה לפי המלצות יצרן הם לא מחזיקים משהו.
הייז סטרוקר רייד \ טרייל טובים יותר, מלא עוצמה ורגש קצת פחות. יש שרות במצמן, ידית יחסית רחוקה מהכידון אבל ניתנת לכיוון, שווה ניסיון אבל לא כולם אהבואותם. בלידינג בעייתי יחסית לשימנו. מחירים סבירים.

הייתי מצמצם הכל לג´סי \ אליקסיר או שימנו XT. הSLX חזקים פחות מהXT ולא כוללים אפשרויות כוונון יותר מדי למרות שהיעוד שלהם הוא רכיבת שבילים ואולי ג יספיקו.
ודבר אחרון - כמעט עברתי לXT החדשים אך הידית פחות נוחה לי משמעותית מהאליקסיר \ ג´וסי וכרגע אני נשאר איתם. נסה את הברקסים אצל חברים ואז תחליט גם לפי נוחות וביצועים מבחינתך.
מקווה שעזרתי. בהצלחה, דור.

וטיפ שנתי: בלידינג אחת לשנה מינימום, לא תאמינו איזה ג´יפה וכמה אויר יצא לכם מהברקסים, והם יאריכו ימים. מי שלא עושה זאת - לאט לאט הג´יפה סותמת את הצינורות ומעברי השמן, הבוכנות נתקעות והשמן כמובן מאבד מיכולתיו עם הזמן והמע´ תעבוד פחות טוב משמעותית והנזק לעיתים רבות בלתי הפיך \ משתלם.

חזרה לפורום