הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

2/7/2010 2:57:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  זה עניין של מחיר ותמורה
נושא: זה עניין של מחיר ותמורה תאריך: 2/7/2010 2:57:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

נורא אופנתי לקנות בלמי דיסק. זה כאילו יותר טוב, והמוכרים דוחפים את זה - גם בגלל שמדובר בדגמים יותר יקרים.
הבעיה היא שברמות הנמוכות, בלמי דיסק (גם מכאניים וגם הידראוליים) עלולים להיות לא מוצלחים, עוצמת בלימה לא יותר טובה משל בלמי חישוק מכאניים, אבל כבדים יותר ויקרים יותר.
לעומת זאת בלמי חישוק זולים (אני מדגיש - אני לא מדבר על בלמי חישוק יקרים) יכולים לעבוד טוב מאוד - המבנה שלהם מאוד פשוט, ורפידות מעולות עולות כמה עשרות שקלים. כך אתה יכול לקבל בלמים מצויינים, אמינים וחזקים, במחיר זול בהרבה.

הסיבה שאני ואחרים מייעצים כנגד בלמי דיסק באופניים זולים, היא שבהינתן תקציב מוגבל - צריכים להתבצע ויתורים. מכיון שבלמי חישוק יכולים להיות מספקים, עדיף להשקיע את התקציב המוגבל ברכיבים אחרים, חשובים יותר - כמו בולמי זעזועים.
לחילופין, אם אלה אופניים ראשונים ואתה עתיד לשדרג - עדיף להשקיע כמה שפחות בשלב הזה, ובודאי ברכיב שלא עושה הבדל בחווית הרכיבה.

בודאי שאפשר להסתדר עם בלמי דיסק באיכות בינונית - אבל באותה מידה אפשר להסתדר עם בלמי חישוק זולים. אז אם "להסתדר" - למה לשלם על זה עוד כמה מאות ש"ח?

חזרה לפורום