הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/10/2010 7:32:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  דעה שונה...
נושא: דעה שונה... תאריך: 4/10/2010 7:32:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

במיוחד כמי שמגיע מאופנועים, אתה רגיל יותר לשבת ולדרוס, ופחות לעבוד עם הגוף.
אופני שיכוך מלא יהיו דומים יותר למה שאתה רגיל, ובסופו של דבר גם ש"מ איננו קסם, וגם על אופני ש"מ תצטרך לפתח טכניקה.
כושר גופני אתה מעיד שיש לך - תגלה שהגוף צריך להסתגל לאופניים, אבל אין ספק שזו נקודת התחלה טובה.

אם אתה יכול להכפיל את התקציב, תוכל למצוא אופניים שיאפשרו לך גם לטפס, אבל בהחלט גם להינות במהירויות היותר גבוהות, במישור ובדרך למטה.

מידות - בגובה אתה נמצא בקצה העליון של מידה M, ואצל רוב היצרנים אתה מידה L. בכל מקרה, התאמת המידה חשובה מאוד בגלל הצורך האינטנסיבי בעבודת גוף - אל תוותר על רכיבת נסיון. גם 10 דקות במגרש חניה קרוב יכולות להספיק. אם אין לך כלל נסיון עם אופניים אוכל לתת לך טיפים, אבל בכל מקרה זה צריך להיות נוח. גובה הכסא פחות חשוב (אפשר להגביה), אבל המרחק בין אוכף לכידון (מכונה Top Tube או TT) חשוב מאוד, וכמעט אין אפשרות להתגבר על משהו לא מתאים.

מתוך שתי הרשתות שמנית אני מעדיף את השירות אצל רוזן-מינץ, אבל זה תלוי בחנות ספציפית. יש גם עוד חנויות טובות. העצה שלי - לך למספר חנויות, הגדר את צרכיך והקשב לעצותיהם. מן הסתם הם ישבחו את סחורתם - שים לב לנקודות שהם מעלים. בקש סיבוב קצר על כל אחד מהדגמים שיציעו לך. מעטות החנויות שיתנו סיבוב של יום שלם בשטח על אופניהם במחירים כאלה, אבל גם מסיבוב קצר יהיו תובנות. אחרי שתתמקד בשניים שלושה דגמים נשמח לייעץ הלאה.

המחירים בארץ - זה משתנה. ישנם דגמים (לפעמים גם אצל אותו יבואן) שבהם ההפרש מצדיק יבוא אישי, אבל אפשר להשיג בארץ אופניים איכותיים במחירים טובים מאוד.
אישית מאוד אוהב את האופניים של מונגוס - יש להם שיטת מתלה אחורי יעילה מאוד, בינה איכותית ומחירים ממש טובים. אני לא יודע מה הנטיה שלך, אבל אם אתה מחפש אתגרים ברכיבה (וסביר להניח שבאופניים זה לא יהיה שונה מאופנוע) אולי תעדיף אופניים עם מהלך בולמים ארוך יחסית - "6 או אפילו "7. אופניים עם מהלך ארוך יותר מאופיינים למרוצי מדרונות (downhill), ועם רובם המכריע יהיה לא נעים לדווש בעליות (יש יוצאים מן הכלל). יש אופניים עם מהלכים קצרים יותר אבל עם התנהגות טובה במהירויות גבוהות - שוב, אני חושב שכאופנוען יהיה לך נוח יותר עם מהלכים ארוכים, יחסית.

מילה כאופנוען לשעבר - הבלמים באופניים, משום מה, הפוכים - יד שמאל בולמת את הגלגל הקדמי! אל תתאמץ להתרגל, במיוחד אם אתה לא יורד סופית מאופנועים. אין שום סיבה לזה - החלפה למצב של אופנוע (יד ימין בולמת גלגל קדמי) היא פשוטה מאוד מבחינה מכאנית, ובילבול בשטח יכול להגמר מצחיק מאוד או רע מאוד - תלוי אם אתה זה שרוכב או זה שמצלם.......
כל האופניים במשפחתי (כולל האישה והילדים) עם בלם קדמי ביד ימין, ואני מכיר לא מעט אופנוענים לשעבר שרוכבים כך. צריך רק לזכור את זה כשמחליפים אופניים עם מישהו...

בהצלחה

חזרה לפורום