הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

4/11/2010 1:23:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אנסה...
נושא: אנסה... תאריך: 4/11/2010 1:23:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

הגובה שלך הוא נקודה חשובה. סביר להניח שאתה כבד בהתאם, ובשילוב עם העובדה שאתה רוכב אגרסיבי זה מצריך אופניים חזקים. ישנם דגמי אופניים חזקים (אפילו FR בהגדרה) שהם עדיין יעילי דיווש. אני רוכב על זוג כזה, ויש עוד אחרים.
הבעיה היא שדגמי אופניים אגרסיביים אינם נפוצים במידות גדולות מאוד.

המחירים - אופני ש"מ סבירים יש בסביבות 5000-6000ש"ח, אבל לאופניים אגרסיביים ויעילים - שאינם אופני כניסה, למעשה - הייתי מעלה את התקציב לסביבות 10,000ש"ח.

לגבי המידה - ישנם יצרנים שאצלם תוכל להינות ממידה L, אבל אצל הרוב תצטרך XL (זה גם תלוי במבנה הגוף שלך). אם זה היה רק לאקסטרים ניתן ואפילו מומלץ לרכב על אופניים שהם מעט קטנים, אבל אתה רוצה גם לדווש - והתאמת המידה חשובה.
עקב הגובה הבלתי שגרתי שלך, סביר להניח לא תמצא הרבה משומשים, ואולי צריך קצת אורך רוח - או להחליט שמעלים את התקציב והולכים על חדש.

במשומשים ראיתי ייטי 575 במידה L - אופני AM חזקים שעשויים להתאים לך (האופניים גדולים יחסית למידה הרשומה). שוב, השלדה עלולה להרגיש גמישה תחת המשקל והכוח שלך.
בחדשים - אני אוהב את האופניים של מונגוס - מחירים זולים יחסית לאיכות, מתלה מוצלח מאוד (FreeDrive) ומידות. לכאורה האופניים שמתאימים לך הם חייבר (Khyber), אבל למיטב ידיעתי אין להם XL, והL שלהם לא ממש גדול - שווה בדיקה. יש להם את הטאוקאלי (Teocali) הותיקה והמוכחת - עם מידה XL גדולה ומרווחת. יתכן שהיא מעט עדינה לרכיבה אגרסיבית של אדם כבד, אבל אלה אופניים מוצלחים וחזקים.

אם יש לך תקציב גדול יותר (לכיוון 15,000 ומעלה) תוכל לפנות ליצרני בוטיק. לחלקם יש אופניים במידות גדולות מאוד, שיכולים להתאים לך.
שתי מגרעות לאופני בוטיק:
א. המחיר, כאמור, יקר יותר.
ב. עליך להחליט על מפרט, וזה מצריך ידע שאין לך. תוכל כמובן להתייעץ כאן בפורומים, אבל זה לא פשוט כמו לקנות אופניים שלמים.
חלק מיבואני שלדות הבוטיק מציעים קיטים של איבזור - מה שיכול להקל על הצורך להחליט החלטות, וגם על המחיר.

מקווה שעזרתי,
בהצלחה

חזרה לפורום