נושא: קצת בילבלת... תאריך: 4/19/2010 11:50:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
ישנם בולמים המבוססים על סליל פלדה, וישנם כאלה שמבוססים על בוכנת אויר. יש גם משולבים. לרובם (גם אלה וגם אלה) יש מנגנון הידראולי לשיכוך תנודות. היוצאים מן הכלל הם מעטים.
אם אתה שואל לגבי אויר מול סליל - שאלה טובה. הנסיון שלי הוא שבולמי אויר - גם הטובים שבהם - מגיבים קצת פחות טוב, וזה מורגש בעיקר בקטנות. בהכללה ניתן לומר שבולמי אויר הם פרוגרסיביים מאוד, בעוד שסלילים הם בד"כ ליניאריים. גם כאן יש יוצאים מן הכלל רבים - לדוגמא בולמי אויר בעלי נפח גדול (HighVolume).
בגלל ההתנהגות העדיפה שלהם, ברירת המחדל שלי היא בולם קפיץ מתכת. מבחינתי צריכה להיות סיבה טובה להעדיף בולם אויר - משקל או פרוגרסיביות.
הסיבה ש"בכל אופניים שמכבדים את עצמם יש בולם אויר" היא בעיקר אופנתית - כשזה רק יצא זה נחשב לסטייל בחוגים מסויימים, ויצרנים התחילו לדחוף את זה גם כשלא צריך. מכיון שבולמי אויר הם יקרים יותר, הם נמצאים על אופניים יקרים יותר, וזה נחשב ל"שווה" יותר.
בDH אין חוכמות - שם צריך בולם אקטיבי, ולמרות שהיום יש גם בולמי אויר ארוכים מאוד, רוב המתחרים מעדיפים בולם קפיץ בגלל ההתנהגות העדיפה.
במחשבה שניה, יכול להיות שבXC חוסר הרגישות של בולמי אויר הוא אפילו יתרון. בכל מקרה, לרכיבת AM אני מעדיף קפיץ, ללא ספק.
|