הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/5/2010 8:28:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  ערן מנשה עם תוכן  ההבדלים במחירי השרשראות
נושא: ההבדלים במחירי השרשראות תאריך: 5/5/2010 8:28:00 PM
מחבר/ת: ערן מנשה

תלויים במספר פרמטרים:
1. ציפוי החוליות - השרשראות הזולות לא מצופות ודורשות שימון תכוף יותר ע"מ שלא תופיעה חלודה. שים לב שהציפוי הוא של פלטות החוליות ולא של החלקים המתחככים זה בזה כך שאם מבחינה אסטטית אתה מעוניין בשרשרת מצופה תשלם יותר
2. משקל - שרשראות יקרות יותר בדר"כ קלות במספר גרמים מהזולות וזאת ע"י פינים חלולים, חורים בלוחיות החיצוניות של החוליות וכד´, אם חשוב לך כ"כ המשקל תשלם יותר
3. חוזק - ככלל שרשראות יקרות יותר לא חזקות יותר, כלומר, שרשרת HG-53 לא יותר חלשה משרשרת HG-73 או HG-93 אבל בהחלט זולה בעשרות אחוזים. כמובן שישנן יוצאים מהכלל וכל יצרן מנסה לייצר שרשראת דגל או שרשראות "על" שחוזקן גדול יותר (פינים וחוליות מחומרים חזקים יותר) לא בטוח ששוה לשלם את ההפרש (הגדול מאוד בדר"כ) בשביל משהו שלא ניתן להוכיח עצמאית...

לדעתי, וכך גם אני פועל, אין יתרון לשרשראות היקרות ע"פ הזולות בהיבט התחזוקתי (הכוונה כמובן לשימון החלקים הנעים ולא לאסטטיקה), הפונקציונלי או אורך החיים ולכן אני תמיד מחפש את השרשראות הזולות.
גם לי יש את מכשיר המדידה לבלאי השרשרת ואצלי שרשראות מחזיקות כ-2000 ק"מ לפני שנדרשת החלפה.

חזרה לפורום