הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/21/2010 8:02:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  מידות של אופניים זה לא מדע מדוייק
נושא: מידות של אופניים זה לא מדע מדוייק תאריך: 5/21/2010 8:02:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן

אפילו אצל אותו יצרן.
ואורך צינור כסא 16 יכול להיות מידה S אצל יצרן אחד, ומידה M אצל אחר.
זאת ועוד - זה לא בהכרח משליך על מידות אחרות של הגיאומטריה, ואני לא מדבר על בסיס גלגלים, אלא על המידות הישירות שמשפיעות על תנוחת הרכיבה, כמו אורך צינור עליון ואורך צינור ראש - ועדיין לא התחלנו עם זויות...

לדוגמא:
טרק 4500 מידה M, צינור כסא "19.5, צינור עליון 583מ"מ.
טרק 8500 מידה M, צינור כסא "17.5, צינור עליון 588מ"מ.
טרק 8500 מידה L, צינור כסא "19.5, צינור עליון 625מ"מ.
טרק 4500 מידה XL, צינור כסא "24, צינור עליון 613מ"מ.

אם אני בגובה 178, ואתה מוכר לי טרק - תמליץ לי על מידה L או מידה M? או אולי XL?
נכון שXL מוגזם לי לחלוטין ("24!!)?
אז למה למידה L יש צינור עליון עוד יותר ארוך?

כי אופניים הם יותר מצינור כסא. כל מ"מ בכל צינור משפיע על חויית הרכיבה. כל זוית משפיעה על התנהגות האופניים. מהנדסים יושבים מאות שעות לתכנן אופניים, ורוכבים מנוסים מנסים ומחזירים אל המהנדסים עם הערות ותיקונים - אי אפשר לצמצם את זה לאורך של צינור אחד מכל המערך המורכב הזה.

חוץ מזה, בני אדם לא בנויים בצורה אחידה, ויש הבדלים משמעותיים מאוד ביחס שבין פלג גוף עליון לתחתון, למשל.
דוקא הדוגמא שלך לא טובה - אני הייתי ממליץ לבעל רגליים קצרות אופניים ארוכים - הנמכת הכסא אפשרית ברוב דגמי האופניים, ואולי הוא לא צריך לקנות דגם שלא מאפשר לו כסא מספיק נמוך וTT מספיק ארוך.

אבל כל המשתתפים בדיון הזה אינם מומחים בהתאמת אופניים לרוכב, וגם אם כן - זה לא דבר שעושים בהתכתבות, רק על סמך גובהו של אדם והמידה הרשומה של האופניים.
בסופו של דבר יש אנשים שזה מקצועם, וישנן שיטות מוכרות ומוכחות לכך.
ההמלצה הטובה ביותר היא הפניה לבעלי מקצוע כאלה.

ההמלצה השניה הטובה ביותר היא לנסות את האופניים לפני רכישה. כל אחד ידע מה נוח לו, אבל לא לכל אחד האמצעים לנסות את כל מצבי הקיצון.

להסתמך רק על המידה הרשומה זה כמו לקנות ג´ינס רק לפי המידה הרשומה. הבעיה היא שג´ינס לא מתאים ישכב בארון - אבל אופניים לא מתאימים יכולים לגרום לבעיות בריאות של ממש...

סוף שבוע נפלא לכולם

חזרה לפורום