נושא: אין אמת מוחלטת תאריך: 5/24/2010 9:03:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן
אני התחברתי דוקא בעקבות החלקת הרגל מפדל בקטע טכני. לאחר כשנתיים מחובר ניסיתי שוב פלאטים לכמה חודשים, אבל לא הצלחתי לסגל בצורה יעילה את הטכניקה לאחיזת הפדלים, למרות שהוסבר לי והודגם לי יותר מפעם אחת. חזרתי לקליטים - והיום אני לא מעז לקפוץ יותר ממדרכה ללא חיבור, ומרשה לעצמי מהירויות נמוכות בהרבה בירידות. בשבילי קליטים הם הרבה יותר מדיווש יעיל. דרך אגב, לא זכורים לי ניתוקים לא רצוניים. מעולם לא החלשתי את הברגים בפדלים שלי, ולדעתי זו טעות מלכתחילה. אני מכיר יותר מרוכב אחד שמעדיף את האגביטר רק בגלל שאין שם כל אפשרות לניתוק לא רצוני.
כל מה שכתבת נכון - כשם שישנן טכניקות לעבודה עם קליטים, כך ישנן טכניקות לעבודה עם פלאטים, ואין אמת אחת מוחלטת. וזה בהחלט עניין של העדפה אישית.
בכל מקרה, מי ששואל לגבי קליטים, על פי רוב רוכב עם פדלים רגילים, ולא עם פלאטים עם ספייקים. לאלה כדאי לציין גם את עניין החלקת הרגל ביחס למה שהם מכירים - ממש כמו שכדאי לספר להם שרכיבה עם פלאטים ללא מגיני שוק זה למזוכיסטים...
ולגבי ההעדפה של רוכבי DH - מדובר ברוכבי גרביטציה אגרסיביים, שדיווש יעיל איננו המרכיב החשוב ביותר במקצועיות שלהם (אם כי הוא יותר דומיננטי ממה שמקובל לפעמים לחשוב). מה שחשוב להם היא השליטה באופניים - ואת זה חלקם משיגים בין השאר בהעדפת פדלים ונעליים בעלי חיבור.
|