נושא: בקליטים יש הרבה מעבר ל"יתרון רק בדיווש" תאריך: 5/24/2010 9:33:00 PM
מחבר/ת: נתי נתנאל
כמובן שהדיווש יותר עגול וחלק אך בוא נחשוב לרגע,
לרוכבי הכביש חשוב מאוד הדיווש העגול והחלק מפני שבעזרתו הם יכולים להעביר יותר כוח מהרגליים לגלגלים דרך הפדאלים. הם אינם קופצים על סלעים, הם אינם מטים את האופניים לזויות קיצוניות בהפרשי זמן קצרים בין אחד לשני והקיצוניות בשינוי מהירות הפידול הרבה יותר מטון.
באופני הרים הדבר החשוב ביותר הוא השליטה באופניים.. כאשר אתה מחובר האופניים הופכות להיות כיחידה אחת עם הגוף, כל תזוזה של השוק או כף הרגל גוררת איתה תזוזה של האופניים. רוכבי ההרים משנים את מהירות הדיווש (לפעמים עד שינויים קיצוניים מאוד) ומטים את האופניים לזויות קיצוניות (לפעמים בהפרשים מאוד מאוד קצרים - סינגלים צרים ומפותלים), לפעמים שינויימהירות וזוית אלו גורמים לרגל כמעט ולא להאחז בפאדל פלאט.
עכשיו בוא ואגלה לך משהו, יש לי נסיון אשיר ברכיבה תחרותית ומאז ומעולם הטכניקה והשליטה באופניים שלי היו ב4 רמות מעל הכושר שלי. הטכניקה והשליטה הן הדבר היחיד שהחזיק אותי בתחרויות שטח באותו קו עם מתחרים אשר חזקים ממני פי 2 או 3 ואף הביאו אותי הרבה פעמים גם לפודיום. ולמרות זאת ונוסיף את זה שבגלל עבודתי אני רוכב על 50 ואף יותר זוגות אופניים בשבוע שלפחות 70% מהן עם פלאטים, ועדיין בורחות לי הרגליים מהפדאלים.
אין מה לעשות בפדאלים פלאט עם כל האופציות לאחיזה שיש ושיהיו בהן בעתיד עדיין הסיכוי שהרגליים יברחו הוא גדול הרבה יותר. ועיניין ההתנתקויות הלא רצויות מהקליטים? פשוט תחזק את הבורג, לי זה לא קרה לעולם.
אז למי שחושב להתחבר, ממליץ בחום וללא נפילות רבות בהתחלה ובהצלחה.
|