הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

5/26/2010 2:33:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  צחי בר סלע עם תוכן  לא מתווכחים
נושא: לא מתווכחים תאריך: 5/26/2010 2:33:00 PM
מחבר/ת: צחי בר סלע

כבר איתן וגם אני כתבנו שאנחנו נהנים מהדיון. תמיד החוכמה לקרוא הכל, ולהסיק מסקנות אישיות, מכיוון שכל אחד מאיתנו הוא אחד ומיוחד :cool:

בנוגע לתשובות הבאות, כולן נכתבות עם חיוך וכוונה טובה, ואני ממש מקווה שלא תרגיש אחרת. סה"כ כותבים כמוך, אשר כותבים יפה וברור תמיד נמצאים בחוסר!

ובנוגע לנקודותיך:
1. כאשר ענית לי (כותרת):"לא סתם לא כתבו" (ובהודעה): "כי היתרון הזה פשוט לא קיים" - האמת מעט נפגעתי (ומכאן הטון בתגובתי הראשונה). שים לב, רוב התגובות תומכות ברכיבה מחוברת, מ-XC ועד DH. בפירוש לא ניתן לתמצת את השימוש בקליטים כ- "לדיווש בלבד".

2. אמרת שאתה לא מתיימר לקבוע, תוך ביטול אחת האפשרויות... זה יוצר הרגשה של סתירה.

3. ברור שאפשר להתווכח. בסוף כל אחד בוחר מה שנוח לו. אם תבטל את האפשרות השניה זה ידמה לויכוח. אם תצדיק את הצד שלך זה יהיה דיון.

4. עובדה היא שיש גם וגם, ולא מעטים בכל צד. האמת, נתונים סטטיסטיים יכולים להראות פילוג לפי סיגננות ולפי רמת המקצוענות וכדומה. נבקש ממינה צמח שתעשה את הסטטיסטיקה ונלך לרכב במקום האהוב עלינו, עם הפדלים האהובים שלנו.

5. היה ברור והגיוני. הסגנונות המוזכרים בונים על רגליים חופשיות לתוספת הפעלולים. אגב טריאל, דיברו לא מזמן כי מי שרוצה לרכב על אופנוע טריאל, מתאמן לפחות חצי שנה בלי להניע את האופנוע רק בשביל ללמוד על עמידה במקום...

6. שוב - זה לא מדוייק. עם חיבור ניתן לבצע סיבוב כוח מלא (גם קדימה ואחורה ולא רק משיכה) וככה להפעיל כח בכל נקודה בסיבוב. בדחיפה בלבד (פלאטים) כל רגל מפעילה כח רק כ-120 מעלות בסיבוב ומכאן שיש שני "איזורים" בדיווש אשר יש בהם כח מועט ביותר. מדובר בשני מקטעים של 60 מעלות, כאשר רגל למעלה ורגל למטה. (החלוקה למעלות אינה "מחקרית" אלא להמחשה). מצטער מראש על השימוש ב"בלתי ניתן" אבל... בלתי ניתן להשיג אפקט לגמרי דומה עם פלאטים. במצב שהרגליים למעלה ולמטה לגמרי, עם חיבור ניתן להפעיל 100% מהכח קדימה ואחורה. בכדי להתקרב לזה עם עם פלאטים כדאי לכוון מעט את איזון הפדלים ולהשקיע כח גם לכיוון למטה (עם שתי הרגליים!) כדי שרגל לא תברח. דיווש עגול עם חיבור דורש תרגול מנטלי בלבד (לזכור לבצע אותו). דיווש עם פלאטים כאמור, דורש בנוסף לתרגול המנטלי גם טכניקות פיצוי. טכניקות אילה יהיו אינטואיטיביות לאחד (לך?) וקשות לאחר.

7. אין שום בעיה. אילו היו הערות אגב אשר כתבתי בסוף התגובות שלי ולמרות שלא היו קשורות ל"ויכוח" (היפה, לא?) הן כן יכולות לעניין כל רוכש פוטנציאלי של פדלים מאחד הסוגים.

ושיהיה יום מצויין!

חזרה לפורום