הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

6/11/2010 5:07:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  אנסה...
נושא: אנסה... תאריך: 6/11/2010 5:07:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

לגבי התאמת הנעליים לרגליים שלך - אין מנוס מלמדוד כל נעל במידה קרובה שתיתקל בה. לי יש כפות רגליים רחבות, והנעליים של EXUSTAR מתאימות לי מאוד. הן גם מחזיקות מעמד כבר ארבע שנים של רכיבות מכל הסוגים - בהחלט מרשים ביותר!

נעלי רכיבה הן על פי רוב קשיחות, או לפחות בעלות סוליות קשיחות - כדי לקבל העברת כוח יעילה ככל האפשר (נעל גמישה סופגת חלק מהתנועה והאנרגיה). רוכבי כביש מעדיפים נעליים קשות ממש. כך גם מתחרי XC.
רוכבי AM עשויים למצוא את עצמם בקטעים בלתי רכיבים, עם האופניים על הגב. ככל שאתה לוקח יותר סיכונים באשר לעבירות המסלול, כך יגדל הסיכוי. לי יצא ללכת קילומטרים שלמים עם אופניים על הכתף! עם נעלי רכיבה קשיחות זה ממש בלתי נסבל.
לכן ממליצים לרוכבים כאלה על נעליים "גמישות" או "רכות" יותר. שים לב למרכאות - הנעליים האלה עדיין קשיחות למדי, אך מאפשרות הליכה נוחה יחסית בשטח. הנעליים שלי שהזכרתי למעלה הן כאלה.

אם יש לך נעליים קשיחות כמו של מתחרים, תוכל להסתפק בפדל קטן מאוד - הסוליה הקשיחה היא משטח הדריכה, והיא תומכת בכף הרגל ומעבירה את הלחץ אל הפדל.

אם יש לך נעליים רכות, העומס על כף הרגל הוא יותר נקודתי, וגורם להתעייפות מהירה יותר של כף הרגל. במקרה כזה תעדיף פדל בעל מסגרת.
מסגרת הפדל מיועדת לתמיכה בכף הרגל בלבד, ואין לה שום יומרות לרכיבה בלתי מחוברת. היא מתוכננת מלכתחילה להיות חלקה, בכדי לאפשר תנועה נוחה של הנעל לנעילה ולשחרור מהקליטים, ולכן אחיזתה את הנעל מזערית -אולי אפילו פחות מאשר פדל פלסטיק בעל זיזים.

ולכן סדר השאלות הוא:
*** האם אתה מרבה ללכת בנעלי הרכיבה?
* אם כן - בחר נעליים רכות.
* אחרת, העדף נעליים קשיחות, ליעילות העברת האנרגיה.

לאחר שבחרת נעליים השאלה הבאה היא:
*** האם נעליך רכות או קשות:
* אם הן קשות - תוכל לבחור בפדל חסר מסגרת. באותה רמת מחיר הוא כנראה יהיה גם קל יותר.
* אם הן רכות - עליך לבחור פדל בעל מסגרת, כדי לספק תמיכה לכפות הרגליים.

שימאנו/וולגו - לכל אחד העדפתו. אני עם שימאנו, ולא רואה סיבה להחליף. לא ניסיתי את וולגו. אם אתה ממש רוצה להתלבט - אני מכיר לפחות שלושה רוכבים שמעדיפים את האגביטר (CrankBrothers Egg Beater = מקצף הביצים, על שום צורתו) משום ששם אין שום אפשרות לשיחרור "פאניקה", אלא בכיוון הנכון בלבד. לרוכבים חזקים יש לפעמים שחרורים לא רצוניים בעת דיווש אגרסיבי, ובאגביטר זה לא יכול לקרות.

לגבי שחרור - אני מעולם לא החלשתי את הקפיץ של הפדלים. לדעתי האישית התחברות היא סוג של התחייבות, ואם תאפשר לעצמך מילוט נוח, יקח לך הרבה יותר זמן לסגל לעצמך את הטכניקה וההרגלים של רכיבה מחוברת. היו לי שתי נפילות מעצבנות (או משעשעות, אם תשאל את חברי לרכיבה), ומאז הפנמתי...

חזרה לפורום