הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/23/2010 11:41:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן הדרי עם תוכן  מגוש עציון לים המלח
נושא: מגוש עציון לים המלח תאריך: 7/23/2010 11:41:00 PM
מחבר/ת: איתן הדרי

ושוב אנו רוכבים במסלול מיוחד שאורגן על ידי חבורת רוכבים נהדרת מגוש עציון. הפעם הרכיבה הינה מגוש עציון לים המלח. לקראת ערב אני עם עוד מספר רוכבי אופניים עושים את דרכנו לגוש עציון. אנו נוסעים בין ההרים שהנוף המדהים שובה כל עין. אנו נעצרים במחסום בכניסה לגוש על ידי כוחות צה"ל. אין כניסה לגוש – מה קורה שואלים? יש אירוע.....איזה אירוע? מה קורה? החיילים במחסום נמנעים מלהשיב. בשלב זה מתחילים להתקהל במחסום רכבים ואין איש נותן לנו תשובות מה קורה? מתי יגמר האירוע? התייעצות – החלטה - נכנסים לגוש מהצד השני. מטפסים בדרך ארוכה לצור הדסה ונכנסים לגוש בדרך העוקפת. אנו כבר באפרת ורואים חבורה גדולה של רוכבי אופנים מכל רחבי הגוש. הלילה יורד, מתארגנים ויוצאים לשטח. אנו חוצים את גוש עציון חולפים ליד כפרים ערביים, מלווים אותנו קבוצות כלבים שנובחות בעז, תושבים ערביים המומים מכזו כמות של רוכבי אופניים שחולפת להם בכפרים ומלווים אותנו בקריאת ברכה. חולפים ליד ההתנחלות איבי הנחל ומגיעים למעלה עמוס. משם אנו ממשיכים וחודרים למדבר יהודה. אני רוכב ומתבונן בירח העולה ממול ומעל הרי מדבר יהודה. דממת המדבר, מימדיו חסרי הגבולות, בדידותו הפראית, מושך אותך הלאה בכוח מכשף שאינך יכול לו. ממשיכים ברכיבה ועולים בעליה ארוכה לרג´ום א-נקה. אפילו בלילה המשטרה נראית מדהימה. עומדים על הגבעה ומקבלים הסברים על כל האזור. משם ממשיכים למצפה מכוור והנוף הלילה פשוט מדהים. מקבלים הסברים על המקום וממשיכים בדרך. יורדים בירידה ארוכה...ארוכה לנחל תקוע. לאחר מכן מתחילים שוב לטפס למעלה ומתחברים לשביל שמוביל אותנו למצוקי דרגות. שם ממתינה לנו ההסעה חזרה לאפרת ולביתנו.
לסיכום 53 ק"מ נהדרים של רכיבה לילית עם נופים משכרים. בהפסקות הייתה פריסה שמעולם לא ראיתי. החברה האלה הביאו מטבח שלם, חשבתי לרגע שאני מוזמן למסעדה ולא לרכיבה.

הכניסה ל

חזרה לפורום