הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

7/31/2010 3:01:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן הדרי עם תוכן  לרכוב עם האמונה
נושא: לרכוב עם האמונה  תאריך: 7/31/2010 3:01:00 PM
מחבר/ת: איתן הדרי

הסופר הצרפתי ז´ילבר קסברון אמר: "עם האמונה אין אנו עושים דברים גדולים, אך בלעדיה אין אנו עושים דבר".

לרכבו עם האמונה הינה סדרת טיולים שאני עושה עם מתנחלים בשומרון. בדרך כלל אני לא נוהג לפרסם הרבה את הטיולים האלה מסיבות שונות. אנו רוכבים בכל מקום לפי האידיאולוגיה של לרכוב בכל ארץ ישראל השלמה. תמיד דברי גנדי עומדים לנגד ענינו:
"תמשיכו לטייל בכל ארץ ישראל השלמה, אך תדרכו על הפסוקים....כי במקום בו יעבור המטייל היהודי שם יעבור הגבול היהודי". הרכיבה נעשת בשטחים שמרבית הישראלים כלל אל מעיזים להכנס אליהם. אנו לא מתאמים ולא מבקשים רשות מאף גורם לטייל בארץ ישראל השלמה.

הפעם נפגשנו בעומקו של השומרון באיתמר. יצאנו מאיתמר לכיוון כללי אלון מורה אם כי בדרך ארוכה וקשה. כבר מאיתמר אפשר לראות את הנוף הפראי והבועט של השומרון. חייבים להיות פה על מנת להבין על מה אני מדבר. יוצאים ברכיבה מהירה על צלע ההר, אנו כבר מעל אחד העמקים היפים שראיתי-עמק בית דג´ן. עוצרים להתבונן ולקבל הסברים על העמק. מתחתנו נפרס לו עמק מדהים בשלל צבעים, העין לא מאמינה איזה יופי.מתחתנו נפרס לו כפר גדול - כפר בית פוריך - כפר הארורים - כפר של בני בליעל - כפר שכולו מחבלים. לידו כפר גדול כפר בית דג´ן שתושביו לא פחות גרועים, ובטח לא מחובבי ציון. ממש מולנו בתי העיר שכם. אנו ממשיכים לרכוב ובנקודה מסוימת יורדים לעמק. הירידה מביאה אותנו לעצי זיתים בין הבתים של כפר הארורים (בית פוריך). אנו יוצאים משם בדיווש מהיר (לא רוצים להתפתחות אירועים שם). מטפסים...מטפסים עד לבריכה נהדרת בעין על פוקא. טבילה נהדרת ושוב מטפסים בהר מעיקוף גדול ובאים לפאתי הכפר בית דג´ן. יעוץ החלטה חוצים את הכפר הזה. שדיווש מהיר, לא מתעכבים לשנייה, כרפ ביציאה שומעים את הצעקות והקללות אל הפלסטינאים. עוזבים את הכפר ומטפסים טיפוס עבה, עד שבאים לבריכה נוספת מדהימה -עין כפיר (מתחת לאלון מורה).לאחר טבילה נהדרת חוזרים לרכבים.

חזרה לפורום