נושא: אכן, הכל היה ניחוש, ואפילו לא אינטליגנטי תאריך: 8/6/2010 12:54:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
בליין שהם מפרסמים היום אין אופני ש"מ בכלל, וחשבתי שזה מה שמצאת. מסתבר שטעיתי.
אז ככה - אלה לא אופני DH. האופניים האלה הם חיה מוזרה, מסוג שכמוהו כבר לא מייצרים - אופניים אגרסיביים ולא קלים, בעלי מהלכים ארוכים ועמידות גבוהה, אבל גיאומטריה שהיום מוגדרת כ"אולמאונטיין", ומאפשרת דיווש באיכות סבירה. אני מנחש שהם תוכננו מתישהו בתחילת העשור. אופני DH הם באמת לא, אבל הם כן אופניים שלא יעשו לך חיים קלים בטיולים וברכיבות במישורים ובעליות. המתלה האחורי פרוגרסיבי, כלומר יהיה רך בתחילת המהלך ומתקשה לקראת הסוף. זה אחלה לדאוןהיל, פחות נעים בXC. בולם בעל מנגנון ריסון כלשהו היה יכול להועיל - אבל אין לי מושג מהו הבולם שיש שם, וממתי הוא, והאם יש לו פלטפורמה יציבה מסוג כלשהו. אם הרכיבים מקוריים, הגיוני שלא. מהתמונה הזאת גם אי אפשר לדעת איפה ממוקם ציר המתלה - אני מניח שזה SP, אבל גם זה ניחוש - ולכן קשה להעריך כמה יעילי דיווש הם יהיו, וכמה תגובה תקבל מהפדלים בקרקע משובשת. גם הבולם הקדמי מטושטש מדי, ואין לדעת מה איכותו, מהם איפיוניו, ובודאי שלא מה מצבו התחזוקתי.
בשורה התחתונה - לא הייתי לוקח את האופניים האלה בלי בדיקה מדוקדקת - גם של המפרט וגם של מצב התחזוקה. אני חוזר על מה שכתבתי בתגובה הראשונה שלי, והפעם אני יותר משוכנע - אלה אופניים אגרסיביים שלא מתאימים לכל אחד, בודאי לא למתחיל שעדיין לא יודע להגדיר לעצמו את סגנונו (זה לא דבר רע, אבל כדאי לדעת מה רוצים לפני שקונים ציוד אקזוטי).
באותו מחיר תוכל למצוא אופניים הרבה יותר מתאימים.
|