הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

8/30/2010 3:27:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  סשה יארובוי עם תוכן  צמיגים
נושא: צמיגים תאריך: 8/30/2010 3:27:00 PM
מחבר/ת: סשה יארובוי

ערן להסביר על צמיגים זה יותר להרים ארגז של כפפות.
בכל זאת אנסה לתמצת ואתה מוזמן לשאול עוד.
נתחיל עם כמה שיקולים בסיסיים:

צמיג קידמי - עדיפות למבנה קוביות שייתן אחיזה טובה. זהו צמיג שמועמס הכי הרבה בעת בלימה וכאשר פונים זה הגלגל ש"מושך" אותך לכיוון הרצוי (אם צמיג אחורי יחליק בסיבוב אפשר לצאת מזה, צמיג קידמי שיחליק ישלח אותך ברוב המקרים לריצפה) עדיף צמיג רחב (2.2+) ובשרני לדוגמה מקסיס היי רולר, קנדה נווגל, WTB וורוולף

צמיג אחורי - עדיפות לצמיג שיתגלגל בקלות יחסית. אני ממליץ לשים צמיג יותר צר מצמיג קידמי ( עד 2.2 בהחלט מספיק לרכיבת שבילים) ומבנה פחות אגרסיבי. לדוגמה מקסיס קרוס מארק, קנדה בלוק 8.

כמובן שאין חוקיות ואפשר להשתמש בצמיגים זהים מלפנים ומאחור. הכל עניין של דרישות שלך מהצמיג.

לחץ צמיגים - נושא סופר חשוב! מאוד תלוי במשקל הרוכב, רוחב צמיגים, רוחב חישוק, טויבלס ועוד פרמטרים רבים. אני שוקל 77 ק"ג כולל ציוד ורוכב על שיכוך מלא.
צמיג קידמי עם פנימית יעבוד טוב בלחץ של 35 פי אס איי ומעלה (לא להגזים עם הגבול העליון). השאיפה זה להגיע ללחץ הכי נמוך מבלי לפנצ´ר את הצמיג (סנייק בייט)
הצמיג האחורי שלי הוא טיובלס, 30 פי אס איי מספיקים לי, עם פנימית אני הייתי מכניס 35 פי אס איי, אפילו 40 יהיה רעיון טוב.

:eek: :eek: :) ;)

חזרה לפורום