הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/4/2010 9:09:00 AM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן הדרי עם תוכן  לרכוב עם האמונה - עמק שילו וההתיישבות בשומרון
נושא: לרכוב עם האמונה - עמק שילו וההתיישבות בשומרון  תאריך: 9/4/2010 9:09:00 AM
מחבר/ת: איתן הדרי

הסופר הצרפתי ז´ילבר קסברון אמר: "עם האמונה אין אנו עושים דברים גדולים, אך בלעדיה אין אנו עושים דבר".

שוב אני רוכב עם קבוצה נהדרת של רוכבים שכובשת בגלגלי האופניים חבלי ארץ נהדרים, חבלי ארץ שבדרך כלל לא מוכרים לציבור רוכבי האופניים. פעם אחר פעם אני רק יותר ויותר רואה, שהחיבור הזה שלי עם אותה חבורה נהדרת של רוכבים, מביאה אותי למחוזות מדהימים, להכיר חבלי ארץ ייחודיים. כי את ארץ ישראל השלמה יש לכבוש ברגלים כנאמר: קום טייל בארעא ועבד בה חזקתא לארכא ולפתיא ארום לך אתנינה" (קום התהלך בארץ ועשה בה חזקה לארכה ולרחבה כי לך אתננה). התכנון המקורי היה לעשות מסלול בעומקו של השומרון, מסלול שלא נרכב מעולם ולא מתוייר, מסלול שמשאיר את הרוכב בפה פעור. אך לנוכח המצב הביטחוני נתקבלה החלטה לשנות את המסלול. הפעם סיירנו ביישובים השונים הפזורים על פני הרי השומרון, לי לפחות זה נתן מבט עומק, על המפעל האדיר הזה שקיים בשומרון ושמו – כיבוש השומרון. עם שחר נפגשנו בגבעת הראה. חבורה נהדרת של רוכבים והפעם הצטרף אלנו גם משה פייגלין לאחר העדרות קלה. יצאנו ברכיבה נהדרת על צלע ההר שאנו גולשים אט אט לעבר עמק שילה עד לצומת שילה. חולפים ליד מטעי הכרמים עם הענבים העסיסיים, גם עצי התאנה היו מלאים כל טוב. חולפים מתחת לשבות רחל, וממשיכים ברכיבה שהנופים סביב פשוט מדהימים. לאחר חציית העמק מתחילים לטפס לחרבת אסתונא. שם עוצרים למנוחה שלפתע דוד מגיע עם שקית גדולה של סברס שקטף. דוד מראה לנו איך מקלפים סברס במיומנות אדירה – כאילו אין קוצים שם. ממשיכים ויורדים חזרה לעמק שילה ופה מתחיל טיפוס עבה...לעבר קידה. בדרך עוברים את היישוב עדי עד. ממשיכים לבית האדום חוות "ישוב הדעת". שם עושים הפסקה. במקום יש בור מים מדהים. יורדים בסולם בפתח צר כ3-4 מטרים ונכנסים לחלל ענק מלא במים קרים...קרים מאוד – איזו טבילה זו הייתה. לאחר מכן ממשיכים בטיפוס עד לקידה. הנוף מפה פשוט שובה כל עין, סרטבה נראית במרחק נגיעה. המשכנו לרכוב שאנו חולפים ליד קדש אש מטפסים...מטפסים ומגיעים לעלי עין. יורדים ירידה נהדרת חוצים במהירות את פאתי הכפר הפלשתינאי ג´לוד וממשיכים ברכיבה עד לכביש הראשי. משם חותכים לעין עוז לטבילה וקפה וחזרה לרכבים.

בתמונה ההתישבות בגבעת הראה - מקום הכינוס וניציאה לטיול

חזרה לפורום