הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

9/11/2010 5:32:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  ישנן כמה אפשרויות
נושא: ישנן כמה אפשרויות תאריך: 9/11/2010 5:32:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

קודם כל הבהרה (נראה לי שאתה מבין את זה) - אתה הולך להסב את החישוקים, לא שום דבר אחר.
לשם כך אתה צריך ליצור איטום בין הצמיג לבין החישוק.
את זה ניתן לבצע בעזרת פנימית שחותכים אותה למידות הרצויות, או בעזרת ערכה קנויה.

לאחר נסיון של הסבת עשרות גלגלים בעזרת ערכה קנויה, ועוד עשרות גלגלים בעזרת פנימית אני בדעה שבהחלט ניתן לקבל תוצאות טובות גם בעזרת פנימית.
אבל לפעם הראשונה אני ממליץ על ערכה קנויה. לי יש נסיון מצויין עם הערכות של סטאן, ויש גם אחרות.
אני חושב שהפעם הראשונה שלי היתה מסתיימת בכשלון אם לא הייתי משתמש בערכה, גם בגלל שזה בכל זאת יותר נוח עם ערכה, וגם בגלל ההוראות המפורטות שמגיעות איתה.
היום, משיקולי תקציב, אני מעדיף לשחוט פנימית, אבל עדיין באופניים העיקריים שלי יש פסי אטימה של סטאן.

בעבר ידעתי איפה יש מדריך מצולם להרכבת טיובלס קומבינה, אבל כבר שנים לא נזקקתי לו, ואין לי מושג איפה יש היום.

השינוי מאוד משמעותי מבחינתי - גילגול חופשי יותר (ממש. מורגש), אפשרות להשתמש בלחץ אויר נמוך יותר, הרבה פחות פנצ´רים (למעשה, מאז הטיובלס אין לי. בכלל.
החסרון העיקרי - בלחץ נמוך בעומס צידי יש סיכוי לאיבוד מוחלט של האויר דרך הדופן. לטריאל, BMX, כל מה שכולל נחיתות צידיות - כנראה עלול להיות בעייתי. בסגנונות האלה גם היתרונות פחות משמעותיים, כך שלדעתי אין כמעט דילמה.

מקווה שעזרתי.
שנה טובה

חזרה לפורום