נושא: העלית נקודה נכונה, אבל... תאריך: 9/16/2010 8:19:00 AM
מחבר/ת: איתן ברמן
הנסיון שלי שונה - כעבור זמן רכיבה מסויים מתגבש לך סגנון ברור יותר מאשר בהתחלה. אחת הסיבות להעדיף אופני כניסה בהתחלה היא שרובם ורסטיליים ומאפשרים טעימה קטנה ממגוון של סגנונות. הם לא מושלמים לא לXC, לא לAM, בודאי לא לסגנונות האגרסיביים יותר - FR, DH, דירט וכדומה. אחרי שאתה רוכב כמה חודשים, אתה מתכוונן לסגנון מסויים, ואז שדרוג רכיבים לא תמיד מספיק, ולפעמים אפילו כלכלי יותר להחליף אופניים. כל הזוגות שהיו לי היו שונים בתכלית, לפעמים אני אפילו מצטער על שמכרתי את האופניים הראשונים שלי - כי מעולם לא היו לי אופניים מתאימים יותר לXC.
זאת ועוד - בלמי דיסק - גם הזולים שבהם - עולים יותר מבלמי חישוק ממוצעים. המשמעות היא שכדי לעמוד בתקציב מסויים, היו צריכים לוותר על משהו אחר. היתרונות של בלמי דיסק - אפילו הידראוליים - לא שווים בעיני ויתור על איכות של מיסבים, בולמים, גלגלים וכולי. אז נכון, יהיה לך זול יותר לשדרג להידראוליים בבוא העת - אבל תישאר עם הגלגלים הזולים (חלשים? כבדים?), המיסבים הזולים (מעבר למשקל - כמה זמן הם ישרדו?) וכל השאר.
אם אתה קונה זוג שני לסגנון מסויים (במקרה שלך XC) ומתפשר על בלמי דיסק מכאניים (טוב, זה לא שהם לא עוצרים) כדי להרשות לעצמך שלדה איכותית יותר, גלגלים טובים יותר וכדומה, על מנת לשדרגם בעתיד, זה נחמד, אבל באופני כניסה זה נראה לי מיותר, ולאור התקציב הנמוך של מרבית אופני הכניסה, אפילו עלול להיות מזיק.
|