נושא: מעיינות ברמת סירין תאריך: 9/28/2010 9:35:00 PM
מחבר/ת: איתן הדרי
חמש בבוקר אני ועוד רוכבת מתייצבים אצל חבר בשדה אילן. לאחר התארגנות ושתייה חמה בסוכתו של החבר, יצאנו לרכוב ברמת סירין. חוצים את שדה אילן נכנסים לשדות וקרני השמש הראשונות מתחילות להאיר לנו את הדרך. חוצים את כפר קמא ואנו בדרכנו לעין חידה. מקום מקסים, בריכה גדולה עם מים כה צלולים (חשבתי ששפכו פנימה מים מינראליים), המים קריםםםםם, פשוט פינת גן עדן. ויתרנו על הרחצה עם מים קרים כאלה. לאחר מנוחה קצרה מטפסים חזרה לשביל ואנו בדרכנו לעין אולם. גם פה המקום נחמד, מסודר, עם בריכה גדולה של מים קרים. אפשר למי שרוצה להיכנס לבור לטבילה – יש סולם חבלים. מה שכן, יש בסביבה המון פרות שבאות לשתות מהמים ומשאירות אחריהן בוץ וצוואה למכביר. משם אנו מטפסים על הרמה ויורדים ירידה ארוכה לכיוון נחל רכש. הזרימה בנחל רכש ממש מאכזבת. ידענו שיש במקום בריכה יפה עם מים נהדרים, אבל...לא אני ולא החבר הבאנו את הגי.פי.אס. התחלנו קצת לחפש על צלע ההר, אבל המצב לא הכי טוב. הטמפרטורה 36 מעלות והשעה רק 10 בבוקר. טירוף איזה חום יש פה בשעות כה מקדמות של הבוקר (זה גם היום הכי חם השבוע). ידענו שלפנינו עוד טיפוס עבה, החלטנו לוותר על חיפוש המעיין לפני שהטמפרטורות ממשיכות לעלות מעלה...מעלה. האזור הזה – כבשן אמיתי. מתחילים לטפס לאורך נחל תבור לכיוון שדמות דבורה. בשדמות דבורה מצאנו את הצרכנייה סגורה – השאיר פתק על הדלת: אני עובד היום אחר הצהרים – חכם לא יכולת להגיד לנו קודם. ממשיכים לטפס בחום הכבד ומצאנו מפלט בתחנת דלק למנוחה קצרה. אין ברירה חם...חם...אבל חייבים להמשיך. ממשיכים חזרה דרך השדות, חוצים שוב את כפר קמא, וברכיבה מהירה לשדה אילן לרכבים. ושוב אנו בסוכה עם שתייה קרה וכיבוד קל.
|