הרים - אתר האופניים הגדול בישראל

טקסט הודעת פורום

10/10/2010 11:23:00 PM חפש הודעות של משתמש זה לחץ\י לפרטי משתמש  איתן ברמן עם תוכן  שני דברים עקרוניים
נושא: שני דברים עקרוניים תאריך: 10/10/2010 11:23:00 PM
מחבר/ת: איתן ברמן

ראשית, אני מתעלם מהפסקה האחרונה שלך - אתה רוכב מנוסה, ויש לך טכניקה שמאפשרת לך לקבל מז"ק את מה שרוכב מתחיל לא יודע. במפורש התייחסתי דוקא לרוכבים מתחילים - שאתה כבר לא.
איפה קראת שכתבתי שאופני ש"מ יותר זריזים מאופני ז"ק?
הם יותר נוחים, יותר סלחניים - ללא ספק. במהירויות ממש גבוהות (ברכיבת גרביטציה) במסלולים טכניים אתה חייב שיכוך. אבל לא כתבתי שהם יותר זריזים. הם לא. אתה מתווכח עם מישהו אחר, לא איתי......

לעניין הפסקה הראשונה שלך - כמובן שאפשר לחייב רוכב מתחיל לסגל לעצמו טכניקה נכונה. אפשר גם לחייב כל רוכש אופניים לקחת שני קורסים של עז הרים, ולפחות שלושה שיעורים פרטיים עם כספי או עם בן חמו.
אבל לא כל הרוכבים המתחילים רוצים להגיע למקום של שליטה גבוהה באופניים. רבים מהם פשוט רוצים לרכב בכיף, וש"מ פשוט מאפשר להם מסלולים שבמצב אחר הם לא היו נכנסים אליהם.
אשתי למשל, לא היתה רוכבת על אופניים בשטח כלל וכלל אלמלא היו לה אופני ש"מ. אני חושב שיש לא מעט רוכבים כאלה.
ודרך אגב, ההילוך הנכון הוא זה שבו נוח לי לדווש. אני שב ומזכיר לך - רוב הרוכבים אינם תחרותיים, ובכל זאת מותר להם להינות מרכיבה. :rolleyes:

ושיהיה ברור - אני רכבתי AM תקופה ארוכה מאוד על אופני ז"ק אגרסיביים, ועד היום (אחרי מעל שלוש שנים עם אופני "7) הטכניקה שלי בפירוש שונה, ואני שמח על כך (קרא שוב את ההודעה שלי).
אבל אני לא הולך להכריח אף אחד ללכת בדרכי :suss:

חזרה לפורום